Eskişehir Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan İş İnsanı Fatih Babaoğlu, dedesinin 1964 yılında kurduğu firmanın başında kardeşiyle ve babasıyla birlikte Nevşehir’e değer katmanın gayreti içerisinde. 

Dedesinden sonra babasının bayrağı devir aldığı elektrik üretim, palet ve proliz tesislerinin yanına Üças elektrik üretim tesisini de eklediklerini belirten İş İnsanı Fatih Babaoğlu, “Söz konusu firmalarımızı 1982 yılın babam Yüksel Babaoğlu devir almış. Kendisi halen yanımızda ancak kardeşimle birlikte genel itibariyle işlerle biz uğraşıyoruz. Ürgüp ilçemizde bulunan 13 odalı butik otelimizle de bölge turizmimize hizmet etmenin gayretini sarf ediyoruz. 

Ülkemizde enflasyon herkesi etkilediği gibi bizleri de olumsuz etkiledi. 2020 yılından bu yana gerek pandemi koşulları gerekse hemen ardından yaşanan ekonomik dalgalanmalar nedeniyle maliyetler 4 kat daha artmış durumda. 

Sektörlerimizin genel itibariyle en ciddi sorunlarının başında kalifiye eleman bulamama sıkıntısı var. Bunun çözümü içinde bence teknik meslek liselerinin artması ve gençlerin bu eğitim kurumlarına yönlendirilmesi gerekiyor. 

NESİAD’a Başkanımız Sayın Mustafa Ertaş ile birlikte üye oldum. Hem kendisinin hem de başkan yardımcılarımız Arif Öbekli ve Mehmet Kahraman’ın gayretli çalışmaları bizleri de mutlu ediyor. Derneğimizin mevcut çalışmalarından memnunum. Derneğimiz sayesinde üyelerimiz arasında da çeşitli ticari bağlantıların kurulabiliyor olması bence çok değerli” diye konuştu.