Reklam sektörünün son kur artışlarından olumsuz etkilendiğini ve kar marjlarının ciddi manada düştüğünü de kaydeden Nev Medya Yöneticisi Türker Güney, sektörün en ciddi sorunlarından birinin ise kalifiye eleman yetişmemesi olduğunu ifade ediyor.

NESİAD’ın Nevşehir’in en genç ve çalışan sivil toplum kuruluşu olduğuna inandığını da ifade eden Güney, “1973 doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Göre kasabasında, lise öğrenimimi Nevşehir’de, üniversite öğrenimimi ise Kütahya’da yaptım.

İktisadi ve İdari Bilim Fakültesi mezunuyum. Şu anda firmamızda yönetici olarak görev yapıyorum. İşimiz reklam. Açık alan olarak tabir ettiğimiz bilboard ve raketleri işletiyoruz. Nevşehir merkezinin yanı sıra Avanos, Ürgüp, Uçhisar ve Göreme de bulunan durakların büyük bir bölümünü biz ürettik. Akıllı ve modern duraklar üretebiliyoruz. Totem ve tabela üretimi de yapıyoruz aynı zamanda.

2006 Yılında firmamız Nevşehir’e reklamı tanıştırdı. Birçok firma reklamsız bir ticaretin olmayacağını gördü ve öğrendi. Reklam eşittir ticaret. Bize reklam veren firmaların büyük bir bölümü bilinçli reklam veriyor. Ekonomik gücünüz varsa reklam verebiliyorsunuz. O nedenle müşterimiz seçici davranıyor. İşverenlerimiz kendi zorunlu harcamalarını karşıladıktan sonra gücü nispetinde reklam verebiliyor.

Sektörümüzün en önemli sorunlarından biri teknik eleman bulamıyoruz. Sektörümüzde 50 eleman varsa bunlar firma firma dolaşıyor. Bunu da çok doğru bulmuyorum. Sektörümüzde kalifiye elemanların sayısı artmalı ki sektör daha kaliteli işler çıkarabilsin.

Pandemi süreci ve ardından ekonomik dalgalanmalar bizi de çok etkiledi. Dolar ve Euro’daki yükseliş bizim maliyetlerimizi de etkiledi. Asgari ücretteki artışlar ve ürün fiyatlarımızdaki yükselişler bizi de olumsuz etkiledi. Kar marjlarımız düştü. Böyle de olunca zorunlu giderlerimizi ancak giderebilir hale geldik.

NESİAD’a 6 yıldır üyeyim. Yönetim kurulu başkanımız Sayın Mustafa Ertaş ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Nevşehir’deki çalışkan ve genç iş insanlarının bu dernek çatısı altında bir araya geldiğine inanıyorum. Nevşehir’in en genç ve çalışkan STK’sına üye olduğum için de gururluyum.” diye konuştu.