Son zamanlarda sağlık sektörünün en ciddi sorunlarından birinin ilaç fiyatlarındaki artış ve bunun ardından gelen ilaca ulaşımın zorlaşması olduğunu dile getiren İş İnsanı Orhun Vergiveren, Kalifiye elaman bulabilme ve yine son dönemlerde hekimlerin yurt dışına rağbet göstermelerinin de önemli sorunları arasında bulunduğunu ifade etti. 

NESİAD’ın Nevşehir açısından oldukça hoş bir oluşum olduğuna da dikkat çeken İş İnsanı Orhun Vergiveren, “Özel Versa Hastanesi Yönetim Kurulu üyesiyim. 2008 yılından bu yana bu sektörün içerisindeyim. Her sektörün olduğu gibi bizim sektörümüzün de ciddi sorunları var. Özellikle bugünlerde en büyük sorunumuz ilaç. İlacın fiyatlarındaki artışlar ve temininin de zorlaşması bugünlerde en fazla yaşadığımız sorunların başında geliyor. Bu sorunumuz ardından öne çıkan bir diğer konu ise kalifiye eleman bulmakta zorlanıyoruz. Sağlık sektörünün genelinde bu sorun yaşanıyor ne yazık ki. Sağlıkta şiddet son yıllarda ülkemiz genelinde olduğu gibi Nevşehir’imizde de zaman zaman gündeme gelen konular arasında. Hastanemizde şiddet eşlemleri çok yaşanmıyor. Ancak gece saatlerinde acil servislerde zaman zaman bu tür olaylarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Ancak emniyet güçlerimizin müdahalesi ile çok şükür şu ana kadar çok ciddi bir sıkıntı yaşamadık. Yine son birkaç yaldır yetişmiş ve konularında uzman doktorlarımız yurt dışına gitmeye başladı. Bu durum maliyetlerimizi de artırdı. Yurt dışına giden doktorlarımızın sayısı artmaya devam ediyor. Bu konuda sorunlarımız arasına giriyor. 

NESİAD’a iki yıldır üyeyim. Her sektörden ağabeylerimiz ve kardeşlerimiz yer alıyor derneğimiz bünyesinde. Severek takip ediyoruz çalışmalarını. Nevşehir açısından oldukça hoş bir oluşum. Başkanımız Mustafa Ertaş ve ekibi bundan sonraki süreçte daha güzel işlere imza atacaklarına inanıyorum” diye konuştu.