Akaryakıt sektöründe kaçak akaryakıt satışının önlenebilmesi için son yıllarda başlatılan takip sisteminin yararlı olduğuna inandıklarını ifade eden İş İnsanı Mehmet Çetinel, oto alım sektöründe ise enflasyona bağlı olarak işleyişin devam ettiğini belirtiyor.

Başlatılan denetim ağının sürdürülmesiyle birlikte akaryakıt sektöründe yaşanan sıkıntıların yakın zamanda istenilen düzeye ineceğine inandıklarını kaydeden İş İnsanı Mehmet Çetinel, NESİAD’ın ileride daha iyi yerlere geleceğinden emin.

Çetinel röportajımızda iştigal ettiği sektörler ve dernek hakkında şu değerlendirmelere yer verdi; “Nevşehir’de akaryakıt, Ankara da ise oto alım satım faaliyetiyle uğraşmaktayız. Oto alım satım sektöründe işleyiş devam ediyor. Akaryakıt sektörümüzün en büyük sorunu ise kaçak akaryakıt. Devletimiz sağolsun takip sistemiyle bunun önüne geçmeye de başladı. Umarız oluşturulan denetim ağı bu şekilde devam ettirilir. Böylece akaryakıt sektöründe de çok şükür bi sorunumuz kalmayacak. Veresiye verilen mazotlardan dolayı son bir senedir enflasyona da bağlı olarak para kazanmadık. Ancak yavaş yavaş çözüleceğine inanıyorum sorunların. Mazotu veresiye vermesen satamıyorsun, veresiye versen enflasyon karşısında eziliyorsun. Böyle acayip bir denklem var. Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık hesabı. Dünyanın, Türkiye’nin geçtiği bu ekonomik dalgalanmalardan bir an önce kurtulması en büyük temennimiz. NESİAD’a iki senedir üyeyim. Sağ olsun Mustafa Başkanım elinden geleni yaptığına inanıyorum. Birçok arkadaşımızla yeni yeni tanışmaya başladık. İnşaallah derneğimiz daha iyi yerlere gelecek.”