Ziyarete Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Belediye Başkanı Mehmet Savran, NTSO Başkanı Arif Parmaksız, NTB Başkanı İbrahim Salaş, STK başkanları ve iş insanları katıldı.

Hakim Evi’nde gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Becel, Bakan Yardımcısı Gürlek’e görevinin hayırlı olmasını temenni ederek, “Biz hayırlı olsun ziyareti yapmıştık ama Nevşehir’in yetiştirmiş olduğu, Nevşehir’in evladı Sayın Bakan Yardımcımıza tüm Nevşehirliler olarak, her birimden temsilcilerle birlikte hayırlı olsun ziyareti yapmak istedik. Görevinde başarı diliyorum. Allah hayırlı işler yapmayı nasip etsin. En kısa zamanda da Nevşehir’de Sayın Baknımızı ağırlamak istediğimizi ifade etmek istiyorum.” dedi.

Menekşe de bürokraside Nevşehirlilerin sayısının artmasının kendisini sevindirdiğini ifade ederek, şöyle konuştu: “Bürokrasi kademesinde Nevşehirli hemşerilerimiz olarak sayımız ne kadar artarsa bizden sonraki gelecek nesillere güzel bir miras bırakabileceğimizi düşünüyorum. O yüzden de kendi topraklarımızda doğmuş, kendi topraklarımızda büyümüş, eğitim almış ve belirli yerlere gelmiş kardeşlerimizin memleketli olarak mutluluğumuzu ifade etmek istiyorum. İnşallah sayımızın bundan sonra da artarak bu tür yerlerde kendi hemşerilerimizin yer almasını diliyorum. Kendi siyasi arkadaşlarımızı eleştiriyordum neden Nevşehirli hemşerilerimiz belirli yerlerde söz sahibi olamıyor diye. Ama bugün Sayın Ebubekir Gizligider Bakanımız, Sayın Akın Gürlek Bakanımız ve çok değerli hemşerilerimiz değişik görevlerde şu an. O yüzden bu ülkenin hizmeti, bu ülke insanının geleceği, ülkemizin geleceği için amaç bir, hedef bir. İnşallah bu hedefe hep birlikte odaklanmak suretiyle çağdaş medeniyetler seviyesine hep birlikte taşımayı temenni ediyorum.” diye konuştu.

Bakan Yardımcısı Gürlek de ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Bir Nevşehirli olarak elimden geldiğince sorunlarınız için çalışacağım. Nevşehir’de doğdum, oranın havasını aldım, Nevşehir’in o yüzden bende yeri ayrıdır. Elimden geldiğince hemşerilerimin hizmetindeyim.” dedi.

Konuşmanın ardından Vali Becel, Başkan Savran, NTSO Başkanı Parmaksız, NTB Başkanı Salaş ve STK temsilcileri, Bakan Gürlek’e hediye verdi.