Vatandaşlar, Kurban Bayramı namazını yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafe ve maske kurallarına uyarak kıldı.

Nevşehir Kızılay gönüllüleri tarafından Kurban Bayramı sabahı, Nevşehir Alibey Camii’nde lokum dağıtımı gerçekleştirildi. Nevşehir Kızılay Şubesinin araç filosuna dahil ettiği ikram aracında gerçekleşen dağıtımla ilgili camii cemaati, “Bu bayramda ağzımızı tatlandıran Kızılay’ımıza teşekkür ederiz” yorumlar yaptı.

Namaz sonrasında açıklamalarda bulunan Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek; “Pandeminin verdiği koşullar sebebiyle uzun bir aradan sonra gerçekten ilk defa bu kadar güzel bir Kurban Bayramı geçirmekteyiz. İl dışından ve yurt dışından şehrimize gelen bir çok hemşehrimiz var. Biz de Kızılay olarak milletimizin her kötü gününde yanında olduğumuz gibi mutlu günlerinde de yanındayız. Gönüllülerimizle beraber lokum dağıtımı gerçekleştirdik. Emeği geçen tüm gönüllülerimize teşekkür eder, halkımıza afiyetler dilerim. Tüm Müslüman aleminin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, afiyetle ve sağlıkla dolu bir bayram geçirmelerini dilerim.” dedi.