Nevşehir Valiliği, İzmir’de 6.6 büyüklüğünde gerçekleşen depremden etkilenen vatandaşlara yönelik Türkiye genelinde Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığınca başlatılan yardım çağrısını Nevşehir’de yaşayan vatandaşlara duyurdu.

İzmir’de gerçekleşen 6.6 büyüklüğünde deprem sonrası Türkiye genelinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca depremzedelere yönelik yardım çağrısı yapıldı.

Valilikler kanalıyla duyurulan açıklamada, “İhtiyaç sahibi afetzedelere dağıtılmak üzere şuan için standart gıda kolisi ve battaniye ihtiyacı vardır.” denildi.

Standart gıda kolisi ve battaniye haricinde halihazırda başkaca yardım malzemesine ve ihtiyaç fazlası kullanılmış eşyaya ihtiyaç bulunmadığı belirtilen duyuruda, ihtiyaç oluşması halinde ayrıca bildirileceği kaydedildi.

Beslenme hizmetleri konusunda ise ana sorumlu kuruluşun Türk Kızılay’ı olduğu belirtilen duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“İzmir’de deprem sonrası yapılan yardım faaliyetleri AFAD koordinasyonunda yürütülmektedir.

İhtiyaç sahibi afetzedelere dağıtılmak üzere şuan için standart gıda kolisi ve battaniye ihtiyacı vardır. Halihazırda başkaca yardım malzemesine veya ihtiyaç fazlası kullanılmış eşya ihtiyacı bulunmamaktadır. İhtiyaç oluşması halinde ayrıca bildirilecektir. 

Söz konusu gıda kolisi ve yeni battaniye yardımlarını ulaştırmak isteyen kişi ve kuruluşlar, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıflarına başvurabilirler.

Beslenme hizmetleri konusunda ise ana sorumlu kuruluş Türk Kızılay’ı olup bu konudaki faaliyet halen devam etmektedir. Beslenme ile ilgili destek olmak isteyenlerin bu kurumla irtibata geçmeleri ve koordinasyon içinde olmaları gerekmektedir.

İzmir'i etkileyen deprem sonrası vatandaşlarımızın depremzedelere yardım ulaştırmak amacıyla yoğun ilgi ve talepleri bulunmaktadır. Standart gıda kolisi ya da yeni battaniye yardımında bulunmak isteyen kişi ve kuruluşlarımızın 112 Acil Çağrı Merkezimizi aramaları rica olunur."