Tarım ve Orman Bakanlığınca her yıl "Hayatın Merkezinde Tarım, Tarımın Merkezinde Çocuk" ilkesinden yola çıkarak çocuklara doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenliği hakkında bilgi vermek amacıyla "Lider Çocuk Tarım Kampı" etkinliği gerçekleştirilmekte. Her yıl belirli bir tema ile gerçekleştirilen etkinliğin bu yılki teması, Birleşmiş Milletlerin 2022 yılını "Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği" yılı olarak belirlemiş olması nedeniyle balıkçılık ve su ürünleri oldu.

Bu amaçla 6-8 Haziran tarihlerinde 19 Mayıs İlköğretim Okulu 4-E sınıfı öğrencileri ile sera, patates işleme tesisi, doğal depolar, büyükbaş hayvancılık tesisi, küçükbaş hayvancılık tesisi, balık yetiştirme tesisi, at çiftliği, süt işleme gibi tarımsal üretim ve ürün işleme tesislerine çocukların katılımlarıyla ziyaretler gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen "Lider Çocuk Tarım Kampı" etkinliği sonrasında Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Tarım ve Orman İl Müdürü Özgür Memiş,  İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla kapanış programı düzenlendi.

Öğrencilerin kamp süresince yaptıkları faaliyetlerin konu edildiği resim sergisini gezen Vali Becel, bir süre öğrencilerle sohbet etti. Vali Becel, öğrencilere yaz tatilini iyi değerlendirmelerini söyleyerek sertifikalarını verip günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.