2021 yılı itibariyle Türkiye üretiminde 7. sırada yer alan ve ülke üretiminin yüzde 5,79’unu karşılayarak ülke üretiminde önemli bir yere sahip olan patatesin 2022 yılı hasadı tamamlanarak yıl boyu ihtiyaca göre yurt içi ve yurt dışına sevkiyatının gerçekleştirileceği kayadan oyma depolarda muhafazasına başlandı.

Hasat sonunda depolara ziyaret gerçekleştiren İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş yaptığı açıklamada; "Besin maddeleri ve besin değeri yönünden önemli bir kaynak olan patates çeşitli tüketim şekilleri nedeniyle de sofralarımızın vazgeçilmez ürünleri arasındadır. 2022 yılı Nevşehir'de 76 bin dekar patates ekilişi yapılmıştır. İlimizde Temmuz-Ağustos aylarında yazlık çeşitlerin hasat ve pazarlara sevkiyatıyla başlayan süreç sonrasında kışlık çeşitlerin hasat, sevkiyat ve depolanması işleri devam etmiştir. Sadece Nevşehir üretimi değil çevre illerin depolanacak patatesleri de buraya gelmektedir." dedi. 

Nevşehir'deki yaklaşık kapasitesi 2 milyon ton olan 1321 adet kayadan oyma doğal depoda yıl içerisinde ekim – haziran ayları arasında 1 milyon 600 bin ton yemeklik patates, ekim ve mayıs ayları arasında 250 bin ton tohumluk patates ve mart – eylül ayları arasında 150 bin ton limonun depolandığını da söyleyen İl Müdürü Özgür Memiş, bu hali ile Nevşehir’in ülkenin patates arz merkezi konumunda olduğunu ifade etti.