Ülkemizde mevcut koşullarda Bakkal esnafının büyük süper ve Hiper marketlerle mücadele edemediğine, her geçen yıl onlarca bakkal esnafının kepenk kapatmaya devam ettiğine dikkat çeken Nevşehir Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı Yaşar Göncü, son yıllarda Türkiye genelinde olduğu gibi Nevşehir´de de büyük marketlerin ve alışveriş merkezlerinin sayısının hızla arttığını söyledi.

Göncü, "Son yıllarda büyük marketlere karşı bir yaşam mücadelesi veriyoruz. Bu mücadelede her geçen yıl birçok arkadaşımız kepenk kapatarak pes etme durumunda kalıyor. Ben bile kendi iş yerimi kapatarak seyyar olarak çalışmaya başladım. İçerisinde bulunduğumuz durum hiçte iç açıcı değil. Şehrin dört bir yanı büyük marketler ile doldu.

Bunlarında büyük bölümü büyük şehirlerden gelen sermayelerce oluşturulmuş. Bunların Nevşehir ekonomisine de önemli bir katkıları yok. Kullandıkları araçların lastiklerini bile buradan almıyorlar.

Fiyatlar konusunda ise küçük bakkallar ile sanıldığı kadar bir fark yok. Bu nedenle vatandaşlarımızın bizlere sahip çıkmalarını istiyoruz" dedi.