Ticaret Borsası hizmet binası önünde düzenlenen aşure dağıtımına, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Nevşehir Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt, Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Uğur Aydoğan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yapılan duanın ardından Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Arif Parmaksız ve Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş birlik ve beraberlik mesajı vererek vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Muharrem ayı nedeniyle gerçekleştirilen aşure dağıtımlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, ”Aşure gününün, milletimizin huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde birbirine kenetlendiği bu dönemde hayatımıza ayrı bir tat ve renk katmasını diliyorum." dedi.

“AŞURENİN TEMSİL ETTİĞİ BİRLİK VE BERABERLİĞİ EN GÜZEL ŞEKİLDE YAŞATMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, "Birçok farklı malzemenin bir araya gelerek ortaya çıkardığı bu muhteşem lezzet, birlik ve beraberlikten doğan güzelliğin de ifadesini bulduğu çok özel bir yiyecektir. Bizlere böylesine güzel bir anlamı ifade eden aşurenin bereketini ve mutluluğunu, muharrem ayının manevi atmosferinde, hemşehrilerimizle paylaşıyoruz. Aşurenin temsil ettiği birlik ve beraberliği en güzel şekilde yaşatmaya devam ediyoruz. Nice bolluk ve bereketin olduğu aşure günlerinde buluşmak üzere" diye konuştu.

Aşurenin bir olmayı, beraber olmayı temsil ettiğini söyleyen Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Arif Parmaksız da, "Muharrem ayının manevi atmosferini, aşurenin bereket ve muhabbetini paylaşarak, vatandaşlarımızla bir arada soluyoruz. " dedi.