Tarım ve Orman Bakanlığının “Organik Tarımı Yaygınlaştırma ve Kontrolü Projesi” kapsamında organik üzüm üretimi yapılması için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Bakanlığa sunulan “Organik Üretelim, Sağlıklı Tüketelim” projesi hayata geçirildi.

Bu kapsamda Sulusaray kasabasında üreticilerle bir araya gelen Tarım ve orman İl Müdürümüz Özgür Memiş; “Bağcılık Nevşehir’de kadimden beri süregelen önemli bir tarımsal faaliyet olup ülkemiz kurutmalık ve şaraplık üzüm üretiminde 3. sırada yer alan önemli bir üründür.

Üzümümüze değer katmak üzere ilimizde ilk defa Sulusaray ve Çat kasabalarında 9 çiftçi ve 400 dekar bağ alanında organik üzüm üretiminin yaygınlaştırılması, tüketiciye sağlıklı ve güvenilir gıda üretiminin ulaştırabilmesi için, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından proje başlatılmıştır. Proje kapsamında olan üreticilerimize bağda salkım güvesi zararlısı ve kurşuni küf hastalığında kullanılmak üzere organik bitki koruma ürünlerini dağıttık. Projede yer alan organik tarım yapan üreticiler insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen ve üretimde kimyasal girdi kullanılmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı organik üzüm üretimini gerçekleştirecekler. İlk kez ilimizde başlatılan bu örnek proje ile ileriki yıllarda organik bağcılığın yaygınlaştırılarak organik tarım pazarında ilimizin de yer almasını hedefliyoruz.” dedi.

Memiş, organik ve iyi tarım uygulamaları hakkında projelerin devam edeceğini belirtti.