AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Paraguay Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandığını açıkladı.

Menekşe, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Paraguay Dostluk Grubu Başkanı olarak geçtiğimiz aylarda yapmış olduğumuz Paraguay ziyaretimizde Paraguay Devlet Başkan Yardımcısı Hugo Velazguez ve Sanayi Ticaret Bakanı Luis Alberto Castiglioni ile yaptığımız görüşmelerde ve ülkemize döndükten sonrada devam ettirdiğimiz turizm, ekonomik, ticari ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi konusundaki adımlar ilk meyvesini vermiş bulunuyor.” dedi.

Paraguay heyetini hafta sonu Nevşehir’de misafir ettiklerini ve akabinde Ankara’da görüşme yapıldığını belirten Menekşe, “Paraguay Kültür ve Turizm Bakanı Sofia Montiel de Afara Paraguay Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta, Paraguay İstanbul Fahri Konsolosu Cengiz Deveci ve Paraguay heyeti ile birlikte ülkelerarası turizm mutabakat zaptı, Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ile karşılıklı imzalanmıştır. Bu başarılı çalışmada emeği geçen Paraguay Türkiye Büyükelçisi Serhat Aksen’e özellikle teşekkür ederim. İmzalanan bu turizm mutabakat zaptının, ülkemiz ve Paraguay için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu vesile ile bakanlarımıza, bakanlık bürokratlarımıza göstermiş oldukları ilgiden ve desteklerinden dolayı teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.” diye konuştu.