Nevşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, TMO arpa, buğday alım prim desteklemesi ödemelerine ilişkin başvurular devam ettiği belirtilirken desteklemeden yararlanmak isteyen çiftçilerin 6 Haziran ile 1 Eylül tarihleri arasında TMO’ya ürün satışlarını gösteren alım satım belgeleri ile 16 Eylül mesai bitimine kadar başvuru yapmaları gerektiği kaydedildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle; “20.07.2022 tarihli ve 5802 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan ‘Toprak Mahsulleri Ofisi Alım Primi Desteklemesine İlişkin Karar’ kapsamında 2022 yılında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olarak arpa, buğday üretimi yapan, ürettikleri ürünlerini TMO’ya satan ve bu satışlarını alım satım belgesi ile belgelendiren çiftçilere yapılacak destekleme ödemelerine ilişkin başvurular devam etmektedir.

Desteklemeden yararlanmak isteyen çiftçilerimizin 06.06.2022 ile 01.09.2022 tarihleri arasında TMO’ya ürün satışlarını gösteren alım satım belgeleri ile 16.09.2022 tarihi mesai bitimine kadar ÇKS’de kayıtlı oldukları İl/ İlçe Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir.”