İl Müftülüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada Kitapçıkta; "Değerli Umre Yolcusu kardeşim. Hayatınızın dönüm noktası olabilecek müstesna bir yolculuğa adım atmanın heyecanını yaşıyorsunuz. Sizleri bu tercihinizden dolayı tebrik ederiz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 2018-2019 umre organizasyonumuzla vatandaşlarımıza hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Uzun yılların tecrübesi ve kaliteli hizmet anlayışımız ile huzurlu, sağlıklı ve güvenli bir umre organizasyonu için hizmete hazırız. “Umre” kelimesi “imar, ömr ve tamir” kelimesi ile aynı köktendir. Umre; kalbi imar etme, kalbin yıpranan yönlerini tamir etme yolculuğudur. Kutsal topraklara yapacağınız bu yolculuk ile kalbinizi yeniden imar etmeyi, manevi dünyanızda yeni ufuklar açmayı amaçlıyoruz. Elinizdeki bu broşürde 2019 yılı Ramazan Umre turlarımızla alakalı ayrıntılı bilgileri ve hizmet çeşitlerimizi bulacaksınız. Cenab-ı Hak’tan seyahatinizi kolaylaştırmasını, ibadetlerinizi kabul buyurmasını niyaz eder, bu yolculuğunuzun hayatınızda dönüm noktası, yeni bir milat ve başlangıç olmasını dileriz." ifadelerine yer verildi.

Hizmet anlayışımız

Başkanlığımız, yurt içinden ve yurt dışından organizasyonumuza katılan umre yolcularımıza kaliteli hizmeti kendisine şiar edinmiştir.

Bu itibarla; Umre yolcularımızı Allah’ın birer misafiri olarak görüyor ve onlara hizmet etmeyi en büyük şeref olarak kabul ediyoruz. Umre ibadetinin her aşamasındaki hizmetleri “emanet ve sorumluluk” bilinciyle yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz. Organizasyonumuzun temel nitelikleri Liyakatli ve başarılı görevlilerimiz rehberliğinde usul ve adabına uygun bir ibadet,

Umre yolculuğunun manevi bir yenilenmeye vesile olması amacıyla irşat ve rehberlik, Sağlık ve güvenlik şartları içinde yolculuk, Rahat ve huzurlu bir konaklama, Tecrübeye dayalı kaliteli ve nitelikli hizmet, Hizmet talep edenlerin her türlü haklarını koruyacak bir yolculuk.

Eğitim ve irşat hizmetleri

Umre ibadetini manevi bir yenilenme fırsatına dönüştürebilmek, umre yolcularının ibadetlerini usulüne uygun ve bilinçli bir şekilde yerine getirebilmelerini temin edebilmek için onlara, yolculuk öncesinde müftülüklerimizce umre hazırlık kursları, kafile tanışma ve bilgilendirme toplantıları düzenlenmekte ve yolculuk esnasında eğitim, bilgilendirme ve irşat faaliyetleri yapılmaktadır.

Dinî rehberlik hizmetleri

Liyakatli görevliler rehberliğinde umre ibadetinin usulü ve adabına uygun olarak yerine getirilmesi sağlanmaktadır.

Havalimanı hizmetleri

Umre yolcularının iş ve işlemlerine yardımcı olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurt içinde ve yurt dışında havalimanlarında yeterli personel görevlendirilmekte, karşılama ve uğurlama hizmeti verilmektedir. Uçuşlar, Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu tarafından belirlenen havalimanlarından, programa uygun olarak, Türk Hava Yolları, Suudi Arabistan Hava Yolları veya özel hava yolu şirketleri ile sağlanmaktadır.

Yemek hizmetleri

Umre yolcularına, yürüme mesafeli ve servisli umre turlarında sahur ve iftar yemekleri tabldot şeklinde ikram edilecektir.

Servis, ziyaret ve intikal hizmetleri

Diyanet İşleri Başkanlığı umre organizasyonuna tabi umre yolcularının Mekke-i Mükerreme’de, yürüme mesafesi dışındaki otellerden Kâbe-i Muazzama’ya intikalleri Başkanlıkça temin edilen servis araçlarıyla sağlanmaktadır. Cidde-Mekke-Medine arasındaki intikaller ile Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere’deki ziyaret programları da yine Başkanlıkça temin edilen otobüslerle yapılmaktadır.

Sağlık hizmetleri

Mekke ve Medine’de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ihtiyacı karşılayacak sayıda sağlık merkezi açılmaktadır. İhtiyaç halinde mahalli hastanelerden yararlanılmaktadır.

Denetim ve rehberlik hizmetleri

Diyanet İşleri Başkanlığı ve seyahat acentaları tarafından gerçekleştirilen umre organizasyonu ile ilgili iş ve işlemler Başkanlık müfettişleri tarafından denetlenmekte ve rehberlikte bulunulmaktadır.

Kargo hizmetleri

Umre ibadetini ifa etmek üzere Suudi Arabistan’a giden vatandaşlarımız, aldıkları hurma ve diğer hediyelik eşyaların kendilerine yük olmadan zamanında ve güvenli bir şekilde Türkiye’deki adreslerine gönderilmesini arzu etmektedirler. Diyanet İşleri Başkanlığı, devletimizin güvencesi altında Diyanet-Acente ayrımı yapmaksızın, kutsal topraklara giden umre yolcularımızın bu arzularını yerine getirmeye yardımcı olmak üzere, Ticaret Bakanlığı ve PTT A.Ş. ile yaptığı iş birliği çerçevesinde kargo hizmeti sunmaktadır.

Verilen kitap ve malzemeler

• Kur’an-ı Kerim,

• Umre Yolcusu Rehberi,

• Kutsal İklimde Dua,

• Tavaf ve Sa’y Duaları,

• Seyahat El Çantası,

• Seccade,

• Tesbih,

• İpli Sırt Çantası,

• Kutlu Yolculuk Umre CD’si, Ayrıca her umre yolcumuza 5 litre zemzem verilecektir.

• Ramazan umre turları hakkındaki bilgilere broşürde detaylı olarak yer verilmiştir.

• “Yürüme mesafeli” ve “Servisli” konaklama türleri ve ücretleri Mekke’deki oteller esas alınarak belirlenmiştir. Bu itibarla her iki konaklama türünü tercih eden umre yolcularımız Medine’de aynı standarttaki otellerde konaklayabileceklerdir.

• Uçak programı ve otel rezervasyonlarının zorunlu kılması halinde, Mekke ve Medine’deki ikamet süreleri ile uçuş noktaları değişebilecektir.

Konaklama türleri

Ramazan Umresi

30 GÜNLÜK Yürüme Mesafeli

Gidiş: Mekke • 1-30 Ramazan

19-22 gün veya gece Mekke, 8-11 gün veya gece Medine

30 Günlük Servisli

Gidiş: Mekke • 1-30 Ramazan

19-22 gün veya gece Mekke, 8-11 gün veya gece Medine

35 Günlük Servisli

Gidiş: Medine • 25 Şaban - 30 Ramazan

28-30 gün veya gece Mekke, 05-07 gün veya gece Medine

30 Günlük Servisli

Gidiş: Medine • 1-30 Ramazan

19-22 gün veya gece Mekke, 8-11 gün veya gece Medine

20 GÜNLÜK Servisli (1. Tur)

Gidiş: Mekke • 1-20 Ramazan

14-16 gün veya gece Mekke, 4-6 gün veya gece Medine

20 GÜNLÜK Servisli (2. Tur)

Gidiş: Medine • 10-30 Ramazan

14-16 gün veya gece Mekke, 4-6 gün veya gece Medine

15 GÜNLÜK Servisli (1. Tur)

Gidiş: Medine • 25 Şaban-10 Ramazan

10-12 gün veya gece Mekke, 3-5 gün veya gece Medine

15 GÜNLÜK Servisli (2. Tur)

Gidiş: Medine • 1-15 Ramazan

10-12 gün veya gece Mekke, 3-5 gün veya gece Medine

15 GÜNLÜK Servisli (3. Tur)

Gidiş: Mekke • 1-15 Ramazan

10-12 gün veya gece Mekke, 3-5 gün veya gece Medine

15 GÜNLÜK Servisli (4. Tur)

Gidiş: Medine • 6-21 Ramazan

10-12 gün veya gece Mekke, 3-5 gün veya gece Medine

15 GÜNLÜK Servisli (5. Tur)

Gidiş: Medine • 15 Ramazan-2 Şevval

10-12 gün veya gece Mekke, 3-5 gün veya gece Medine

15 GÜNLÜK Servisli (6. Tur)

Gidiş: Mekke • 20 Ramazan- 5 Şevval

10-12 gün veya gece Mekke, 3-5 gün veya gece Medine

30 GÜNLÜK Yürüme Mesafeli

GİDİŞ: MEKKE

19-22 gün veya gece Mekke

8-11 gün veya gece Medine

(1-30 Ramazan) Kadir Gecesi ve Bayram Medine

Mekke Otel: Mercuri ve aynı standarttaki binalar.

Medine Otel: Grand Marmara, Divan Marmara, Bosphorus-2 ve aynı standarttaki binalar.

Mekke’de 19-22, Medine’de 8-11 gün veya gece* olmak üzere toplam 30 gün olarak planlanmıştır.

2. Bu konaklama türünde kayıtlar 2, 3 veya 4 kişilik odalara yapılacaktır.

3. Sahur ve iftar yemekleri tabldot şeklinde ikram edilecektir.

4. Bu konaklama türündeki oteller Mekke ve Medine’de Harem’e yürüme mesafesindedir.

5. Bu türde kontenjanlar sınırlıdır.

6. Bu konaklama türünü tercih edenlerin uçuşları; kafile oluşması halinde bulundukları yere en yakın Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulunca belirlenen havaalanlarından, bunun mümkün olmaması halinde intikalin kara yoluyla sağlanması kaydıyla Ankara ve İstanbul havaalanlarından yapılacaktır.

* Uçak programı ve otel rezervasyonlarının zorunlu kılması halinde Mekke ve Medine’deki konaklama sürelerinde değişiklikler olabilecektir.