Rektör Aktekin, “Hz. Ali (R.A)’nın  “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum”, Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin “Yolumuz; ilim, irfan ve insanlık sevgisi üzerine kurulmuştur”, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır” özlü sözleri; medeniyetimizin büyük önderlerinin  ‘Eğitim-Öğretim ve İlim-İrfan” kültürüne verdikleri büyük önemin veciz göstergeleridir. Gelişmiş ‘Eğitim-Öğretim’  kültürü ve kurumlarına sahip olan toplumlar; insan kaynaklarını en nitelikli şekilde eğiterek toplumsal kültür ve bilgi birikimleri oluştururlarken,  aynı zamanda bu birikimleri nesilden nesile aktararak bireysel ve toplumsal gelişimin ”sürdürülebilir” olmasını sağlarlar.

Tüm akraba toplumlarla beraber Büyük Türk Milleti Ailesi olarak dünyada saygın bir konumda bulunmanın temel koşulu olan eğitim-öğretim kültürümüzün en önemli aktörleri ise kuşkusuz öğretmenlerimizdir. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği “Muasır Medeniyet” hedefi çerçevesinde kendilerini donatarak, evlatlarımıza güzel bir gelecek temin ve tesis etmek için çalışan öğretmenlerimiz; Milletimizin kültür ve medeniyet inşasının en değerli mimarlarıdır.

Bu düşüncelerle, üniversitemizde ve yurdumuzun dört bir yanında kendilerini eğitime ve öğretime vakfetmiş, ‘beşikten mezara kadar ilim öğreniniz’ emrinin bilincinde olan tüm akademisyen ve öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en iyi dileklerimle kutlar; samimi saygı ve şükranlarımı sunarım.” diye konuştu