Nevşehir İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İl Müdürü Yusuf Şahin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevine atanan ve aynı zamanda Kapadokya Roket Takımı’nın Akademik Danışmanlığını yürüten Doç. Dr. Suad Başbuğ’u makamında ziyaret etti.

Üniversite ve sanayi arasındaki işbirliğini geliştirmek için yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Bu kapsamda hem akademisyenler hem de öğrenciler için sunulan araştırma-geliştirme ve girişimcilik destekleri ile ilgili istişare edildi.

Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencilerinden oluşan “Kapadokya Roket Takımı”nın çalışmaları hakkında bilgi almak için Mikrodalga ve Antenler Laboratuvarı ve takım çalışma alanı ziyaret edildi. Takım üyelerinden ve stajyer öğrencilerden Teknofest Roket Yarışması ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alındı.

Takım kaptanlığını Serhat Özdemir’in yaptığı Kapadokya Roket Takımı, bu yıl 5’incisi düzenlenen TEKNOFEST’2022 Roket Yarışması’na başvuruda bulunan 521 takım arasından Orta İrtifa Kategorisinde finale kalan 41 takım arasında yer alarak 6-8 Ağustos tarihleri arasında Tuz Gölü’nde yapılacak olan final yarışmalarına katılma hakkı kazandı.

Şahin, “Elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden Nevşehirli uçak mühendisi merhum Tarık Kesekci’nin adını ve mücadelesini anmak amacıyla yarışmaya katılacak roketlerine “Tarık” ismini vermişlerdir. Bu vefalı ve bir o kadar da anlamlı davranışlarından dolayı Tarık abilerinin yolunda ilerleyen Milli Teknoloji Hamlesinin bu genç neferlerini yürekten tebrik ediyoruz. Türkiye’nin teknoloji üreten bir ülkeye dönüşmesini hedefleyen TEKNOFEST2022’de ilimizi başarıyla temsil eden ve final yarışmalarında daha büyük başarılara imza atacaklarına inandığımız, Kapadokya Roket Takımı danışman ve üyelerine final yarışmalarında başarılar diliyoruz.” dedi.