Nevşehir İl Özel İdaresi ekipleri Nevşehir genelinde etkili olan yoğun yağış nedeniyle hasar tespit çalışmalarını tamamladı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent, Ürgüp ilçesine bağlı Mazı ve Derinkuyu ilçesine bağlı bazı köylerdeki evlerdeki su birikintileri çekim işlemi tamamlandı.

İl Özel İdaresi ekiplerince ayrıca merkez ilçeye bağlı Alacaşar ve Boğaz köylerinde, Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde, Gülşehir İlçesine bağlı Alemli, Eğrikuyu ve Yeniyaylacık köylerinde, Acıgöl ilçesine bağlı Ağıllı ve Tepeköy köylerinde, Kozaklı ilçesine bağlı Gerce, Mecanali, Kanlıca ve Karahasanlı köylerinde, Derinkuyu ilçesine bağlı Güneyce köyünde, Avanos ilçesine bağlı Sarılar ve Mahmat köylerinde sel nedeniyle meydana gelen içme suyu ve elektrik hatlarındaki arızalar giderildi.

Yine yoğun yağış ve sel felaketinin yaşandığı bölgelerde ulaşımda aksama olmaması için ekipler yoğun bir şekilde çalışma yaptı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru’da ekipler ile birlikte selin yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulundu.

Duru, “Ekiplerimiz meteorolojik verileri dikkate alarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuzda bekledi. Sel felaketinin yaşanmaya başladığı ilk andan itibaren tüm ekiplerimiz saha çıktı. Gelen ihbarlara olabildiğince hızlı ulaşmaya ve vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermeye çalıştık. Yaşanan sel felaketinde ilimiz genelinde her hangi bir can kaybı olmamıştır. Bazı köylerimizde telef olan hayvanlar var. Ayrıca bazı ev, işyeri ve mandıralarda hasarlar oluştu. Selin yaşandığı bazı köylerimizde de içme suyu, elektrik hatları ve yol ağlarında hasarlar meydana geldi. Ekiplerimiz vatandaşlarımızı mağdur etmemek için çalışmalarına aralıksız devam etti” şeklinde konuştu.