Geçmişinde birçok medeniyete ev sahipliği yapan Nevşehir, ören yerleri ve doğal güzellikleri ile genç misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ülke genelinde hayata geçirilen Seyahatsever projesi ile gençler, Nevşehir genelinde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda üç gün boyunca ücretsiz olarak konakladı. Gençlerin, yaz aylarını etkin bir şekilde hareket halinde geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje, 15 Temmuz - 5 Eylül tarihleri arasında uygulandı.

Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra mistik ve fantastik havasıyla cazibe merkezlerinden olan Nevşehir, kapılarını genç misafirlerine açarken, 15 Temmuz itibariyle başlayan projeye gençlerden ilgi yoğun oldu. Proje çerçevesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Kapadokya Yurdu A ve B bloğuna projenin başladığı günden bu yana toplam bin 139 genç konaklamak için Nevşehir’i tercih etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Seyahatsever projesi çerçevesinde seyahatlerini dünyanın en eşsiz bölgesi olarak kabul edilen Kapadokya’da geçiren gençler tatilin keyfini çıkarırken, hem şehri keşfetti hem de doyasıya gezdi. Özellikle gün doğumunu ve gün batımını vadilerde yerinde takip eden gençler, bölgenin doğal güzelliklerini de keşfetme fırsatını buldu.

Projenin çok anlamlı ve güzel bir proje olduğunu vurgulayan gençler, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na teşekkür ederek; “Seyahatsever sitesi üzerinden başvurumuzu gerçekleştirdik ve Nevşehir’e geldik. Öğrenci yurdu ise çok güzel ve özenle hazırlanmış bir şekilde karşıladı bizi, personelleri de çok iyi ve ilgiliydi. Yurt gayet temiz, güzel ve özel bir alanda bulunuyor, ulaşımı kolay bir yerde, arkadaşlarımızla 3 gün boyunca yurtta konakladık. Bunu sağlayan herkese Bakanımıza, Bakanlığımıza ve İl Müdürlüğüne çok teşekkür ediyoruz. Nevşehir gibi turistik, güzel bir şehri görmemizi sağlayan herkese çok teşekkür ederiz. 3 gün boyunca çok güzel yerler gezdik, çok güzel yerler gördük dolayısıyla çok mutluyuz” dedi.