Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden konu ile ilgili yapılan açıklamada, il genelinde süne mücadelesi kıymetlendirme sürvey çalışmalarının 13 Mayıs’tan itibaren başladığı belirtildi.

Süne mücadelesi çalışmalarında 2022 üretim yılı için kurulan 13 ekipte 41 teknik elemanın görevlendirildiği kaydedilen açıklamada; “Süne hububatın en önemli zararlısıdır. Özellikle buğdayların başaklarında yaptığı emgi zararı ile verimde ve kalitede azalmaya neden olmaktadır. Zarar gören daneler tohumluk olarak kullanılamayacağı gibi hamur olma özelliğini de kaybetmektedir.

Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Koordinatörlüğünde, İl Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüklerimizce, Süne Mücadelesi çalışmalarında 2022 üretim yılı için 1 kontrol, 12 sürvey ekibi olmak üzere toplam 13 ekip kurulmuş ve ekiplerde 41 Teknik eleman görevlendirilmiştir.

İlimiz genelinde Köy/Belde/Mahallede Süne mücadelesi kıymetlendirme sürvey çalışmaları 13 Mayıs 2022 tarihinden itibaren başlamıştır.

​İlimizde süne mücadelesi ile ilgili teknik çalışmalar Müdürlüğümüz tarafından yapılmakta ve zararlının yoğun (mücadele eşiği üzerinde) olduğu alanlar mücadelede görev alan ekipler tarafından belirlenerek ilaçlanacak sahalar üreticilere duyurulmaktadır.

Süne zararlısı ile mücadelede üreticilerin Müdürlüğümüzün duyurularına göre hareket etmeleri, gereksiz ilaçlamalardan kaçınmaları hem bizim için faydalı olan canlıların doğada yaşamlarını devam ettirmelerini sağlayacak hem de çevrenin kirlenmesini önleyecektir.” ifadelerine yer verildi.