Toplantıya Milli Eğitim Müdürü Murat Demir,  Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Dildöken ve 51 sözleşmeli aday öğretmen katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, "Aramıza yeni katılan değerli öğretmen arkadaşlarım, hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Yeni görevinizin önce sizlere, sonra sizlere emanet edilen geleceğimizin teminatı çocuklarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Güzel Atlar Diyarı Kapadokya'ya ve Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ailesine hepiniz hoş geldiniz.  Hepinizin de bildiği gibi aslında öğretmenlik bir peygamberlik mesleğidir.  Yani öğretmenlik tebliğdir, eğitmektir, insanları aydınlatmaktır, önünü açmaktır; onlara güzel davranışları öğretmek ve alışkanlık haline getirtmektir. Öğretmenlik bir iş ve meslekten öte bir adanmışlığı ve bir hayat biçimini de ifade eder. Öğretmenlik sanıldığı gibi sadece ders saatinden ibaret bir meslek değildir. Tüm hayatımız boyunca hem görev yaptığımız kurumlarda, hem sokakta, hem aile yaşantımızda herkese rol model olacağız. İlimizin yeni eğitim neferleri olarak heyecanınızı asla kaybetmeden cansiperane çalışarak öğrencilerimize yeni ufuklar açacağınıza inanıyor,  hepinize meslek hayatınızda başarılar dileyerek, hayırlı, huzurlu, sağlıklı bir yaşam temenni ediyorum" dedi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Dildöken ve Nevşehir Merkezde göreve başlayan 51 sözleşmeli aday öğretmene adaylık süresince tabi oldukları sınıf içi ve okul içi, okul dışı ve hizmet içi eğitimler ile performans değerlendirmeleri hakkında bilgi verdi.  Toplantı soru cevap ile sona erdi.