Türk Milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere Emniyet güçlerinin artan terör olaylarını sonlandırma noktasında yeterli güce sahip olduğunu dile getiren Tanrıver, PKK ve onların destekçilerine de gereken cevabın aynı kararlılık içerisinde verildiğini ve bundan sonraki süreçte de verilmeye devam edileceğini belirtti.

AK Parti Nevşehir İl başkanı Mehmet Ali Tanrıver, son günlerde tırmanan terör olaylarına ilişkin açıklama yaptı. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde ülkemizdeki milli birlik ve beraberliği ciddi anlamda ortadan kaldırmaya yönelik PKK eylemlerinde artış kaydedildiğini belirtti.

Tanrıver, bu saldırılara karşı Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Emniyet mensuplarının can siperhane bir şekilde terör olaylarını sonlandırma konusunda etkin çalışmalar yürüttüklerini dile getirerek, bu ülkenin birlik ve beraberliğine karşı meydana gelen olaylarda şehadet mertebesine yükselen askerlere ve polislere Allah´tan rahmet, geri de bıraktıkları aile ve yakınlarıyla Tüm Türk Milleti´ne başsağlığı diledi.

Tanrıver açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “ Ülkemizin dünyada her alanda sözü dinlenir hale gelmesini istemeyen dış ve onların içerdeki uzantıları el birliği içerisinde terör olaylarını tırmandırmaya özel bir çaba harcamaktadırlar.

Bu aziz milletin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri´nin kahraman Mehmetçikleri ve polis kardeşlerimiz, ülkemizi tehdit eden terör olaylarının önlenmesi adına canlarını bile hiç çekinmeden toprağa vermektedir. Şehitlerimize Allah´tan rahmet, geride bıraktıkları ailelerine ve aziz milletimize sabırlar diliyorum. Sıkılan bu silahlar hiç kuşku yok ki bu aziz millete sıkılmaktadır.

Vatanımızı bölmeye ve parçalamaya yönelik bu eylemleri yapanlar,  mutlaka hak ettikleri şekilde cevaplarını alacaklardır. Türk Milleti her türlü alçaklığı kendine şiar edinmiş yasa dışı PKK örgütü ile mücadelesini bundan sonraki süreçte de hainlerin anladığı dilde verecek yüreklilik ve kararlılık içerisindedir.

Geçtiğimiz günlerde Beyoğlu Sütlüce´deki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binası başta olmak üzere diğer il ve ilçe binalarımıza yapılan saldırıları en şiddetli şekilde kınıyorum.Türkiye´nin istikrarının bozulmasına yönelik bu eylemler, bizlerin aziz milletimize hizmet etme kararlılığımızı hiçbir zaman zedelemeyecek ve bizler yüreğimizdeki vatan ve millet sevgisi ile aziz milletimizin hizmetkarlığına devam edeceğiz.” Haber: Selma İVEN