NEVÜ Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza törenine, NEVÜ Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir SMMMO Başkanı Sayın, Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Dr. Bilgin Yazlık, SMMMO Başkan Yardımcısı Bayram Şahin ve yönetim kurulu üyeleri Faruk Arıkan, Abdullah Özkan, Yaşar Kemal Özçelik katıldı.

Protokole Nevşehir SMMMO Başkanı Sayın ile birlikte imza atan ve hayırlı olması temennisinde bulunan NEVÜ Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin, imzalanan protokol ile Kapadokya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. ve SMMMO arasında sürdürebilir iş birliğini tesis etmek, ortak projeler geliştirmek, yürütmek ve başarılı projeler ile ülkenin teknolojik kalkınmasında rol üstlenmeyi amaçladıklarını söyledi.

İmzalanan protokol kapsamında SMMMO üyeleri üniversite bünyesinde faaliyet yürüten Kapadokya Teknopark tarafından sunulan Sanal Gerçeklik Deneyimleme Merkezi’nden faydalanabileceklerini söyleyen Aktekin, Bu sayede ilimizdeki Mali Müşavirlerin teknoloji ile olan bağları güçlendirilecek. Ayrıca Kapadokya Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren firmalara, başta vergi uygulamaları olmak üzere muhasebe konularında SMMMO tarafından eğitimler düzenlenecek, Teknopark firmalarına mali konularda birebir danışmanlık hizmeti sağlanacak” dedi.

Aktekin devamında “Bu protokol ile birlikte Nevşehir ilinde faaliyet gösteren Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin teknoloji ve girişimcilik alanındaki farkındalıklarının artırılması ile profesyonel hayatlarında teknolojiyi daha çok kullanmaları teşvik edilecek. Bununla birlikte Teknoparkımızda faaliyet gösteren Ar-Ge firmaların vergi uygulamaları hakkındaki bilgi seviyeleri artırılarak daha verimli iş yapmaları sağlanacak.

Ben bu vesileyle üniversitemize gelen SMMMO yönetimine teşekkürlerimi sunuyor, imzalanan iş birliği protokolünün de karşılıklı başarılı çalışmalara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

SMMMO Başkanı Sayın ise vermiş oldukları desteklerinden dolayı Rektör Aktekin ve Kapadokya Teknopark yönetimine teşekkür ederek, hayırlı olması temennisinde bulunduktan sonra Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Dr. Bilgin Yazlık eşliğinde Kapadokya Teknopark’ı gezdi.