Edinilen bilgiye göre, Avanos’un Mahmat köyünde yaşayan G.K. isimli şahsı arayıp kendilerini savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, G.K. isimli şahıstan isminin FETÖ terör örgütüne karıştığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını söyleyerek soruşturma dosyasının kapanması için evinde bulunan ziynet eşyalarını ve nakit parasını vermesini istedi.

Bunun üzerine G.K. isimli şahıs korkuya kapılarak evinde bulunan 85 bin TL değerindeki ziynet eşyasını ve nakit parasını kendisini arayan ve evine gelen dolandırıcılara verdi.

Aynı şahısların aynı köyde yaşayan M.Y. isimli şahsı da dolandırmak için aradığı bilgisini alan Nevşehir İl Jandarma Komutanlığınca olayla ilgili çalışma başlatıldı.

Yapılan çalışmada elde dilen istihbari bilgiler doğrultusunda Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan başarılı bir operasyonla telefon dolandırıcılığı yaptığı tespit edilen  M.G., A.G., ve A.K. isimli 3 şahıs suçüstü yakalandı.

Şahıslar, Avanos İlçe Jandarma Komutanlığında adli işlemleri tamamlandıktan sonra Avanos Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.