TKDK, kurulduğu günden bu yana Nevşehir’e 302 milyon liralık, 406 yatırımın yapılmasına vesile olduklarını belirtti.

TKDK’dan yapılan açıklamada, “Kurulduğu günden bu yana Nevşehir’e 302 milyon liralık, 416 yatırımın yapılmasına vesile olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Nevşehir İl Koordinatörlüğü çalışmalarına yeni yatırımları destekleyerek devam ediyor.” denildi.

Yapılacak yeni yatırımlar ile sürdürülebilir temiz enerji yatırımlarının yanı sıra tıbbi aromatik bitki üretimine yönelik destekler ve modern kırsal turizm işletmeleri TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü vesilesi ile Nevşehir’e kazandırılmış olacağı ifade edildi.

TKDK’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“IPARD II Programı Dokuzuncu Başvuru Çağrı Dönemi, Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar Tedbiri ve Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Tedbirinden, Birinci Grup Desteklenmek Üzere Seçilen Başvurular Listesi’nde, Nevşehir’den 23 adet yatırım yer aldı. Sözleşme imzalamaya hak kazanan 23 adet yatırımın toplam uygun harcama tutarı 6,5 milyon TL, TKDK tarafından desteklenecek tutar ise 3,5 milyon TL olacaktır.

Projelerden 18 adeti Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi-Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi Ve Paketlenmesi alt tedbiri, 2 adeti Arıcılık Ve Arı Ürünlerinin Üretimi-İşlenmesi Ve Paketlenmesi, 2 adeti Kırsal Turizm Ve Rekreasyon Faaliyetleri alt tedbiri ve 1 adeti Yenilenebilir Enerji Yatırımları alt tedbiri kapsamında destek almaya hak kazanmışlardır. Bunun yanı sıra 9. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında alınmış olan diğer projelerin incelemeleri devam etmektedir.

Yapılacak yeni yatırımlar ile sürdürülebilir temiz enerji yatırımları yanı sıra tıbbi aromatik bitki üretimine yönelik destekler ve modern kırsal turizm işletmeleri TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü vesilesi ile ilimiz Nevşehir’e kazandırılmış olacaktır.”