Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şubesi, 20 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda Cumhuriyetle değişen ve gelişerek devam eden kadın haklarına ve sosyal yaşamına değindi.

Cumhuriyetle birlikte birçok hakka sahip olduklarını belirten Türk Kadınlar Birliği, Atatürk’e minnet borcu oldukları belirtti.

 Cumhuriyeti büyük bir gururla yaşadıklarını aktaran Türk Kadınlar Birliği, “Bugün kutsal mücadelemizin zaferle sonuçlandığı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk milletine armağan ettiği, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yılını büyük bir gururla yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Atatürk’ün cumhuriyeti koruma ve yaşatma görevini kendilerine emanet ettiğini vurgulayan Türk Kadınlar birliği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladıkları mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Atatürk cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmak için, bizlere emanet etmiştir. Onun emanetini korumak en büyük görevimizdir. Atatürk'' benim naciz vücudum, elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" demiştir.   

Cumhuriyetle birlikte birçok haklara sahip olduk        

Cumhuriyetle birlikte birçok haklara sahip olduk. Biz kadınlar için, en önemli olan, kadınlara verilen haklardır. Türk kadını, Cumhuriyetin kurulması ile birlikte, sosyal, siyasal, ekonomik hakları elde etmiştir. Bu haklarla birlikte kadın toplumsal hayatta yerini almıştır. Bizler,  bundan dolayı Mustafa Kemal Atatürk'e minnet borçluyuz.

Türk milleti cumhuriyetin şanlı geçmişini bilerek, onu koruyarak bugünlere gelmiştir. Cumhuriyetle birlikte halkımız, devlet millet, dil, din, bilincine kavuşmuştur. Demokratik laik bir sosyal devlet olup, Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerlemiştir.

Aradan geçen 97 yıl boyunca, devletimize yönelik oyunların üstesinden gelerek ne kadar güçlü bir devlet olduğumuzu kanıtlamıştır.

Bize cumhuriyeti armağan eden, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz. Kabirleri nur, mekanları cennet olsun.”