Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek Nevşehir halkına “Çocuklara Kitap Ol” projesi kapsamında kitap bağışı çağrısında bulundu.

Proje ile ihtiyaç sahibi okullara kitap ulaştırmanın yanı sıra çocuklara kitap okuma alışkanlığının kazandırılması da hedeflendi. Proje ile ilgilenen Genç Kızılay Nevşehir Proje Fon Birimi Sorumlusu Buket Bayram tarafından bağışlanacak kitap düzeyleri şu şekilde belirtildi:

1. İlköğretim çocuk kitapları (Masal, hikâye, roman, boyama)

2. Test, yardımcı kaynak ve sınavlara hazırlık kitapları

3. MEB Tavsiyeli kitaplar 4. Türk ve Dünya Klasikleri Kitapları

5. Dil öğrenme kitapları

6. Sözlük Türleri

Projeyle alakalı açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek; “Türk Kızılay’ımız tarafında başlatılan bu projede Nevşehir ilimizin 81 ilden pilot olarak seçilen ilk beş il içerisine girmesi gurur verici. Bu proje kapsamında kitap ihtiyacı olan okullarımıza destek sağlamanın yanı sıra çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı hedefliyoruz. Kitap bağışlarımızı şubemize almaya başladık. Nevşehir halkımızı da “Çocuklara Kitap Ol” kampanyası ile kitap bağışına davet ediyorum. Halkımızın bu konuda duyarsız kalmayacağına inancım tam. Haydi Nevşehir sende ihtiyaç sahibi çocuklarımıza umut ol.

Değerli halkımız kitap bağışlarını Kapucubaşı Mahallesi, Millet Caddesi No 15/1 (Borsa Kavşağı üstü Vakıfbank karşısı) adresinde bulunan Türk Kızılay Nevşehir Şubemize ulaştırabilir.” dedi.