Mehmet Alpay Ekmekçi isimli vatandaş Uçhisar Kavşağında son zamanlarda çok sık meydana gelen trafik kazaları nedeniyle Karayolları Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğüne şikayet dilekçesi yazdı.

Ekmekçi´nin şikayetini dikkate alan karayolları yetkilileri, şikayeti değerlendirdiklerini belirterek, kavşakta sinyalizasyon yapılacağını yazdı.

Karayolları Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğünün kavşakta hata olmadığı kaydedilen cevabı şöyle:  

02.05.2018 tarihli e-posta başvurunuz bölge müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından incelenmiştir.

İlgili başvurunuzda belirtilen Nevşehir-Ürgüp devlet yolunda yer alan kavşak, Nevşehir şehir merkezinde birleşen devlet yollarının Toprak İşleri ve Sanat Yapıları ile bitümlü sıcak karışım yapılması işi kapsamında, kurumumuz sorumluluğu altında, karayolları standartlarında yapılan ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan projesine uygun yapılarak tamamlanmış olup, trafiğe açılmıştır.

Söz konusu kavşakta, karayolları trafik işaretleme standartlarına uygun yatay ve düşey trafik işaretlemeleri mevcut olup, 05.04.2018 tarih ve 2018/02 karar nolu Nevşehir İl Trafik Komisyonu Başkanlığınca alınan karar doğrultusunda, 2018 yılı içerisinde sinyalizasyon sistemi yapılması planlanmaktadır.

Yapılan incelemeler sonucu kazaların; kontrolsüz olarak kavşağa katılma, kavşakta yolcu indirme bindirme ve sinyalsiz şerit değiştirme gibi nedenlerden kaynaklandığı tespit edilmiştir. Yol kullanıcılarının 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu´nun 52. maddesi çerçevesinde hareket ederek, can ve mal güvenliği için trafik işaret ve kurallarına uymaları gerekmektedir.