TES Nevşehir Şube Başkan Tayfur Urgenç açıklamasında sert ifadeleriyle Memur Sen’in toplu sözleşme sürecini komedi tiyatroya çevirdiğini belirterek memurun sefalete sürüklenmesinde başrolü oynadığını belirtti.

Başkan Urgenç açıklamasının devamında şu ifadeleri kullanarak memurların yetkiyi Türkiye Kamu Sen’e vermesi gerektiğini belirtti:

“TÜRK-İŞ nasıl bir pazarlık izledi? Memur-Sen gibi ‘Yetkili sendikayım. Bu süreçte HAK-İŞ ve DİSK’in ne işi var?’ demedi. Kaldı ki TÜRK-İŞ’in muhatap olduğu mevzuatta HAK-İŞ ya da DİSK’e selahiyet de yok! Oysa toplu sözleşmede KESK ve Türkiye Kamu-Sen yasanın verdiği yetkiyle masaya oturur. Buna rağmen Memur Sen ‘Bu sendikaların ne işi var?’ diyerek; daha görüşmelerin ilk gününde işvereni bırakıp, sağındaki solundaki sendikal yapılarla mücadeleye başladı. Oysa TÜRK-İŞ hem işverenle muhatap olurken hem de kamuoyu karşısına çıkarken sağına HAK-İŞ’i, soluna DİSK’i aldı. Sendikacılık budur!

Türkiye Kamu-Sen yetkili olduğu dönemde bir genel başkanımızın başkanlığında heyet kurar, hem KESK’i hem de Memur Sen’ i –ki o dönemde 40 bin üyeleri vardı- ziyaret ederdik. Her iki konfederasyonun toplu görüşmeye dair görüş ve kanaatlerini taleplerini alırdık ve o şekilde masaya otururduk. Memur Sen ise daha ilk gün ‘Türkiye Kamu-Sen’in burada ne işi var?’ dedi.

Sen, sendikal örgütlenmenin masadaki gücünü kırmaya çalışır, işveren yerine sendikalarla mücadeleyi tercih edersen işte böyle kamu çalışanlarını mağdur eden toplu sözleşme süreçlerine neden olursun.

Dolayısıyla şimdi çıkıp, “Bu kararda imzamız da yoktu, rızamız yoktu” diyerek kimseyi kandırmazsınız. Türkiye Kamu-Sen, daha Toplu Sözleşme başlamadan açıklama yapmış, her türlü eylem kararına destek olacağını ifade ederek size açık çek vermişti. O açık çekin gereğini yapacaktınız! Rızanız yoktuysa adam gibi duruş ortaya koyacak, alanlara inecek, diğer sendikaların da desteğini alarak tepkinizi adam gibi sergileyecektiniz. Hem kapalı kapılar arkasında işverenle amatörce senaryolar yazacaksınız, hem de şimdi çıkıp bu rezalette imzamız yok diyeceksiniz. Yemezler! Kamu çalışanları unutmasın ki, bu yapıya destek verildiği müddetçe kaybetmeye mahkumuz.”