Vali Becel, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Şanlı tarihi boyunca, tüm zorluklara rağmen hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini bedeli ne olursa olsun korumayı ilke edinen Aziz Milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmayı başarmıştır.

Gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanları, destansı tarihimizin yaşayan abideleri, Türk vatanseverliğinin, Türk fedakârlığının ölümsüz kahramanlarıdır.

Kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazi’ unvanının verildiği günün yıl dönümünü ‘Gaziler Günü’ olarak kutlamaktayız.

Vatanımızın her karış toprağında, ülkesini, bayrağını ve manevi değerlerini korumak ve savunmak için en zor şartlar altında canlarını, kanlarını ortaya koymaktan bir an bile tereddüt etmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın en kutsal timsalidir.

Bugün üzerinde huzur ve kardeşlik ortamı içinde yaşadığımız bu ülke, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Bu kutsal emaneti, hassasiyetle korumak ve gelecek nesillere bırakmak şehit ve gazilerimize vefa borcumuzdur.

Bu minnet ve şükran duyguları içinde, bugün de aynı azim ve kararlılıkla milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını ortaya koyan, 19 Eylül 1921'de Gazilik unvanını alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tarih boyunca vatanı, bayrağı ve onuru için mücadele eden kahramanlarımıza, aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah'tan rahmet diliyor, hayatta olan gazilerimize ise aileleriyle birlikte sağlıklı uzun ömürler diliyorum.”