Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, ilk olarak tarım ve hayvancılık alanlarında faaliyet gösteren bin 67 üyesi bulunan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğini ziyaret ederek Birlik Başkanı Suat Soner Güven’den koyun-keçi varlığı ile ilgili bilgiler aldı.

Ziyarete bin 192 üyesi bulunan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile devam eden Vali Becel, Birlik Başkanı Ali Dönmez’den büyükbaş hayvan varlığı ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Vali Becel, Süt Üreticileri Birliğini de ziyaret ederek üç bin 7 üyesi bulunan birliğin başkanlığına yeni seçilen Gani Eren ve yönetim kurulu üyelerine yeni görevinde başarılar dileyip hayırlı olsun dileklerini iletti.

Vali Becel daha sonra Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından çiftçilik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla Avrupa Birliği Projesi kapsamında girişimcilere yönelik verilen yüzde 55 hibe ile Gülşehir’de kurulan ALYA mantar üretim tesisinde incelemelerde bulundu. İşletme sahibi Ayşegül ve Zühtü Çelik’ten faaliyetleri hakkında bilgiler alan Vali Becel, üretim tesisi hakkında yetkililerden bilgiler alarak çalışmalarında başarılar diledi.

Son olarak Gülşehi ‘in Yeşilöz köyünde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve KOP İdaresi Başkanlığı destekli “Kızılırmak Havzası KOP Seralarıyla Taçlanıyor” projesi kapsamında yüzde 70 KOP İdaresi yüzde 30 çiftçi destekli 525 m²’lik 6 adet serada incelemelerde bulundu.

Vali Becel, sera üretimi hakkında yetkililerden bilgiler alarak çalışmalarında başarılar diledi.

Vali Becel'e ziyaretlerinde Gülşehir Kaymakamı Şeyma Polat ve İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş eşlik etti.