Başkan Keçeci açıklamasında; ‘’Türkiye’de Veteriner Hekimliği eğitiminin başlangıcı 1842 yılına, dünyada ise 1762 yılına kadar uzanmaktadır. Bu yıl 178. yıldönümünü kutladığımız bu günde tüm meslektaşlarımızı tebrik ederim. Veteriner hekimlik, hayvan sağlığı, halk sağlığı, gıda güvenliği ve çevre sağlığı açısından önemli görevler üstlenen bir meslektir ve 5 yıllık zorlu bir eğitim sürecini kapsamaktadır. Bu kadar eski ve köklü bir tarihe sahip olan Veteriner hekimlik, tüm gelişmiş dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de çok önemli ilerlemeler kaydetmiş ve toplumda haklı olarak saygın bir yer edinmiştir.

Veteriner Hekimi akademisyen değerli hocalarımızın günümüzde insanlığın mücadele ettiği Kovid-19 hastalığı için önemli başarılara imza atmaları biz meslektaşları için ayrı bir gurur kaynağıdır. Yapılan açıklama ile çalışmaların Faz 1 ‘’İnsan Deneyleri’’ düzeyine ulaştığı bilgisi umut vericidir. Ülkemiz adına önemli bir çalışmaya imza atan meslektaşlarımız Prof. Dr. Osman Erganiş, Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ve Prof. Aykut Özkul tebrik ediyorum.

Günümüzde dünyanın yaşadığı temel sorun güvenli gıdaya ulaşma konusunda yaşanan sıkıntılardır. Güvenli gıda, sürdürülebilir kalkınmanın önemli bir göstergesidir. Sürdürülebilir bir gıda güvenliği için, hayvansal üretim sürecinin, çiftlikten başlayarak sofraya ulaşıncaya kadar takip edilmesi bir zorunludur. Gıda güvenliğinin temel öğesi de veteriner hekimlerdir. Veteriner hekim olmadan sağlıklı hayvansal gıda ve sürdürülebilir bir gıda güvenliğinin sağlanması mümkün değildir. Gıda kaynaklı risklerin yüzde 90’ının hayvansal kökenli gıdalardan kaynaklanması ayrıca insanlarda görülen hastalıkların yüzde 62’sinin hayvan kökenli brusella, tüberküloz, kuduz gibi hayvanlardan insanlara geçebilen zoonoz hastalıklar olması veteriner hekimlik mesleğinin önemini ortaya koymaktadır.’’ dedi.