YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin,  Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat,  Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli,  Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Faruk Kaya ve Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan katıldı.

Rektör Aktekin NEVÜ’nün çalışmaları hakkında Özvar’a bilgi verdi

Bitlis Eren Üniversitesi Senato Salonu’nda yapılan toplantıda, Doğal ve Kültürel Miras Turizmi Alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversite olarak gerçekleştirdikleri çalışmalara değinen NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Bitlis Eren Üniversitesi iş birliğiyle ilki 2021 yılında yapılan, ikincisi ise 2023 yılında yapılacak olan ‘Uluslararası Pomza ve Perlit Sempozyumu’ hakkında Başkan Özvar’a bilgi verdi.

Toplantıda üniversitelerin bulundukları şehir ve bölgeye olan katkısına dikkat çeken Özvar; “Üniversitelerimiz sanayi alanındaki gelişmelere sundukları katkılardan dolayı ülkenin ekonomik kalkınmasında büyük rol oynuyor. Yükseköğretim Kurulu olarak üniversitelerin bulundukları bölgenin sanayi gelişimine katkıda bulunup bulunmadıklarını gözlemliyoruz. Kurum olarak, üniversitelerimize nasıl destek verirsek bölgesel kalkınmadaki rolünü ve katkısını artırabiliriz düşüncesinden hareketle çalışıyoruz” dedi.

Kuruluş tarihiyle yeni sayılabilecek üniversitelerin gelişiminin ve belirli alanlarda öne çıkmasının zamanla gerçekleşeceğine inandığını ifade eden YÖK Başkanı Sayın Özvar; “Üniversitelerimizin yurt içindeki ve yurt dışındaki görünürlüklerini artırmaları gerekmektedir. Dünya üniversitelerine baktığımızda bu hedefin akademik üretkenlikle sağlandığını görmekteyiz” şeklinde ifadelerde bulundu.