Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden (NEVÜ) 4 bilim insanı dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Merkezi Amerika’da bulunan Stanford Üniversitesi´nin koordinasyonunda gerçekleştirilen, dünyanın en önemli veritabanı ve atıf dizinlerini bünyesinde bulunduran Elsevier Yayın Kuruluşu’nun verilerine dayanarak yapılan araştırma, “Kariyer Boyu Etki Sıralaması” ve “2021 Yılı Etki Sıralaması” olarak iki kategoride hazırlanıyor. İlk yüzde 2’lik dilime giren bilim insanlarının olduğu listelerde 22 bilim anabilim dalı ve 176 alt bilim dalı dikkate alındı.

Türkiye özelinde, 897 araştırmacı bilim insanı “Kariyer Boyu Etki” listesine, 1. 202 araştırmacı bilim insanı ise “2021 Yılı Etki” listesine girmeye hak kazandı. NEVÜ’den ise 4 araştırmacı bilim insanı dereceye girmeyi başardı.

NEVÜ Turizm Fakültesi, Turizm Rehberliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bekir Bora Dedeoğlu, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersan Kabalcı, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Yeşilbudak ve Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Şenol, ilk yüzde 2’lik dilimde bulunan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer aldı.