Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müsteşarı Doç. Dr. Necibe Nesibova’yı üniversiteyi ziyaretlerinde karşılayarak makamında ağırlayan NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, kendilerini üniversitede ve şehirde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Gelişmiş akademik ve fiziki alt yapısı, nitelikli akademik kadrosu,  10 Fakülte, 9 Meslek Yüksekokulu, 1 Yüksekokul, 4 Enstitü, 19 Araştırma Merkezi, 57 Öğrenci Kulübü ve 12 Öğrenci Topluluğu ile sürdürdükleri eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında Müsteşar Nesibova’ya bilgi veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, devletin ve üniversitenin sağladığı imkanlarla Azerbaycan’ın da aralarında bulunduğu 53 farklı ülkeden Türkiye burslusu ve yabancı uyruklu kontenjanından gelen 75’i Azerbaycan uyruklu olmak üzere 684 uluslararası öğrencinin üniversitede eğitim gördüğünü söyledi.

NEVÜ’nün Kapadokya’nın doğal ve kültürel zenginliği ile bütünleşen mimari yapısına hayranlığını dile getiren Müsteşar Nesibova, misafirperverliklerinden dolayı Öztürk’e teşekkür etti.

NEVÜ’nün Azerbaycan uyruklu ve diğer uluslararası öğrencilerin eğitimi başta olmak üzere kendilerine sağlamış oldukları imkanların memnuniyet verici olduğunu ifade eden Müsteşar Nesibova, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve yönetimine ayrıca teşekkür etti.

Müsteşar Nesibova ve Öztürk daha sonra uluslararası öğrencilere yönelik yürütülebilecek proje ve çalışmalar üzerine bir süre görüştü.