Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda Eğitim Fakültesi, Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emin Erdem Kaya’nın hazırladığı konserde Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri Yasin Deniz, Barış Göktaş, Ekin Güçlü, Adil Mert Yumuş, Elif Buse Aksay, Arteş Can Tarakçıoğlu, Mustafa Sinan Zenler, Yücel Ozan Senyücel, Murat Yıldız, Rıza Can Kayabaşı, Umut Berkay Duran sahne aldı.

Rektör Aktekin, bütün öğretmen adaylarının Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında, öğretmenlik mesleğinin her şeyden önce bir ideal, gaye ve hizmet mesleği olduğunu vurguladı. Üniversite olarak bilimin, sanatın, iyiliğin ve doğruluğun yansıtıcısı olan öğretmen adayları yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Rektör Aktekin, konsere katkı sağlayan akademisyen ve öğrencilere teşekkür etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü özel konserinde öğrenciler; “Mağusa Limanı”, “Heveslik Eyledim”, “Yüce Dağ Başında Yanar Bir Işık”, “Şu Kanlı Zalimin Ettiği İşler”, “Kâinatın Aynasıyım”, “Tirenler”, “Takvimlerden Haberin Yok mu?”, “Vay”, “Arnavut Kaldırımı”, “Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam”, “İçimdeki Duman”, “Uzunlar”, “Kim Ne Derse Desin”, “Saydım”, “Tatlım Tatlım”, “Nar Danesi”, “Bahçe Duvarından Aştım”, “Bağa Gel Bostana Gel” isimli eserleri seslendirdi.

Konser sonunda Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, konserin hazırlanmasında emeği geçen akademisyen ve öğrencileri tebrik ederek kendilerine teşekkür belgesi verdi.