Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevine Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Metalurji Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cemal Çarboğa görevlendirildi.

Doç. Dr. Cemal Çarboğa’ya yeni görevlerinin hayırlı olması ile birlikte başarılı çalışmalarının artarak devam etmesi temennisine bulunan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, YÖK tarafından ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’na dâhil edilen üniversite olarak belirledikleri hedefler doğrultusunda çalışmalarını sürdüklerini söyledi.

Aktekin, “Göreve geldiğimiz günden itibaren Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün üniversiteler için belirlediği hedefler doğrultusunda biz de yine YÖK tarafından Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’na dâhil edilen üniversite olarak şehrimizin ve bölgemizin tarım, sanayi ve turizm alanında sahip olduğu potansiyeline ivme katacak önemli iş birliği ve çalışmalarda bulunuyoruz. Ayrıca öğrencilerimize en iyi eğitimi vermekle birlikte devletimizin ve toplumumuzun üniversitemizden beklentileri doğrultusunda mevcut bölüm ve programlar ile akademik kadromuzu da güçlendirmeye devam ediyoruz.

Bu kapsamda üniversitemiz enstitülerinden biri olan Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevine Çarboğa’yı görevlendirdik. Kendilerine şahsım ve üniversitem adına yeni görevlerinin hayırlı olması ile başarılı çalışmalarının artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

NEVÜ Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde hali hazırla 14 anabilim dalı bulunduğunu belirten Rektör Aktekin, bunlardan 5’inin doktora programı, 14’ünün tezli yüksek lisans programı ve 2’sin de tezsiz yüksek lisans programı olduğunu ve bu programlarda toplam 482 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Rektör Aktekin ayrıca, enstitü bünyesinde yeni programlar açmayı da planladıklarını sözlerine ekledi.

Doç. Dr. Cemal ÇARBOĞA

1999 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Metal İşleri Öğretmenliği Bölümünden mezun olarak lisans eğitimini tamamlayan Doç. Dr. Cemal Çarboğa, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde tamamladı.

2010 yılında Aksaray Üniversitesi’nde Yrd. Doç. Dr. (Dr. Öğretim Üyesi) olarak göreve başlayan ve 2011 yılında ise NEVÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünün kuruluşunda görev alan Doç. Dr. Cemal Çarboğa, 2018 yılında doçent unvanı aldı. 2012 yılından beri NEVÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcılığı, Dekan Yardımcılığı, Bölüm Başkanlığı, Anabilim Dalı Başkanlığı, ÖSYM Koordinatörlüğü ve Senato Üyeliği gibi birçok görevde bulunan Doç. Dr. Çarboğa’nın Borlu Çelik, Difüzyon Kaynağı,  Isıl İşlemler, Döküm gibi konularda uzmanlığı bulunmakta.

Ulusal ve uluslararası dergilerde çok sayıda yayınlanmış makalesi ile kongre ve sempozyumlarda sunulmuş tebliğleri bulunan Doç. Dr. Cemal Çarboğa, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir. Çarboğa, evli ve iki çocuk babasıdır.