Bünyesindeki kulüp üyeleri ile kurulan takımlar halinde faaliyet gösteren NEVÜ İzci Kulübü; mevcut ve yeni kurulan takımlarının takım başları ve takım başı yardımcılarının eğitimi için kulübün akademik danışmanı Öğretim Görevlisi Mehmet Fatih Tan, kulübün lider izcileri, takım başları ve yardımcılarının katılımı ile NEVÜ yerleşkesi içerisinde iki gün süren 20 kişilik kamp düzenledi.

Gerçekleştirilen etkinlikte kulübün lider izcileri tarafından izci disiplini, kamp düzeni, ateş yakma, ilk yardım, doğada hayatta kalma teknikleri, birlik olma, takımların düzeni ve yönetilmesi gibi birçok konuda uygulamalı eğitimler verildi. Kampın ve eğitimin detayları hakkında bilgi verilmeyen izcilere, "İzci daima hazırdır!" parolasına göre habersiz bir şekilde gecenin geç saatlerinde aniden uyandırılarak tatbikatlar yaptırıldı.

Dr. Uzma Syed NEVÜ Rektörü Aktekin’i ziyaret etti Dr. Uzma Syed NEVÜ Rektörü Aktekin’i ziyaret etti

"Ateş Gecesi" olarak adlandırılan ve izcilerin eğlencesi olan kampın son gecesi, tören ile yakılan büyük ateş etrafında toplanan izciler hazırladıkları skeçleri, oyunları ve yarışmaları sergiledi.

NEVÜ İzci Kulübü Ateş Gecesi sonrası etkinliklerine devam ederek kampı sonlandırdı.

Kaynak: HABER MERKEZİ