Firmanın Konya Şubesi Müdürü İbrahim Çelik yaptığı sunumda firmanın tarihi ile ilgili bilgi verdi. Çelik, firmanın Türkiye pazarında önemli bir paya sahip olmakla birlikte Almanya ve İtalya pazarlarında da yer aldığını belirtti.

Firmanın yüksek performanslı ürünleri, inovatif sızdırmazlık çözümleri ve global satış ağı ile dünyanın önde gelen üreticilerinden birisi olduğunu vurgulayan Çelik, firmanın çalışan personel profilinden, çalışma ve kalite politikasından, istihdam alanlarından ve staj imkanlarından bahsetti.

Satış sorumlusu İshak Çelik ise sunumunda KASTAŞ firmasının üretmiş olduğu sızdırmazlık ürünlerinin kullanım alanlarını, sızdırmazlık ekipmanlarının çalışma yapısını, üretim ve malzeme seçim süreçlerini anlattı. Çelik, ürünlerinin, gıda sektörü, iş makinaları, tarım ekipmanları, mobil hidrolik, endüstriyel, maden ve demir-çelik başta olmak üzere hidrolik ve pnömatik uygulamalarda kullanılan boğaz keçeleri, piston keçeleri, toz keçeleri, yataklama elemanları, statik keçeler, o-ringlerin yanı sıra; birçok özel uygulama için özel sızdırmazlık çözümleri geliştirdiği söyledi.

Sunumun sonunda öğrencilerin ve akademisyenlerin sorularını yanıtlayan KASTAŞ firması yetkilileri, üniversiteyle farklı alanlarda ortak çalışmalar yürütmek istediklerini dile getirdi.