2 Ekim Pazar günü Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ve Nevşehir il merkezinde Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda saat 10.15’te ÖABT oturumu ve saat 14.45’te de İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilen sınava, toplam bin 865 aday girdi.

Sınav hazırlıklarını ve uygulama sürecini yerinde takip eden NEVÜ Rektörü ve ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “2022 yılı KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavı 2 oturumda gerçekleştirildi. Nevşehir İl merkezinde ÖABT Oturumunda 1215 kadın aday ve 399 de erkek aday olmak üzere toplam 1614 aday sınava girdi. 7 binada 67 salonda gerçekleştirilen sınavda 205 personel görev aldı. İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alan oturumunda ise 251 aday, 2 binada sınava girdi. 9 salonda 36 personel görev aldı” dedi.

Aktekin, “Yapılan hazırlıklar ve alınan tedbirler eşliğinde başarılı bir şekilde tamamlanan sınavda görev alan tüm akademik ve idari personelimize, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline, bina ve sınav güvenliğinden sorumlu Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü personeline görevlerini en iyi şekilde yerine getirmelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca sınavın tüm adaylar için de hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.