NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin üniversitenin Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezinde bugün başlayan ve iki gün sürecek olan Güzel Sanatlar Fakültesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Sahne Sanatları Bölümü Müzik Ana Sanat Dalı özel yetenek seçme sınav alanını ziyaret etti.

Sınav alanında incelemelerde bulunarak bilgi alan Rektör Aktekin, sınava girecek olan aday öğrencilere de başarı dileklerinde bulundu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen aday öğrenci ve ailelerinin heyecanlarını da paylaşan Aktekin, “Üniversite olarak bilimsel ilkelere bağlı, kültür ve değerlerimizle uyumlu, çağdaş bir yaklaşımla öğrencilerimize nitelikli bir eğitim sunmaktayız. Üniversitemizde eğitim görecek olan öğrencilerimizin ileride alanının güçlü temsilcileri olacağına inancımız tamdır. Bu vesileyle de aday öğrencilerimize sınavlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan seçmelere 236 aday başvurdu. Seçme sınavı sonucuna göre Müzik Bölümü’ne normal öğretime 25, ikinci öğretime 25 kişi olmak üzere toplam 50 öğrenci alınacak. Uluslararası aday öğrenci kontenjanı ise normal öğretim için 4, ikinci öğretim için 3 kişi olacak.

İki aşamalı yapılan özel yetenek sınavının ikinci aşamasına, birinci aşamada 50 ve üzeri puan alan adaylar katılabilecek. Asil listeden kazananlar kesin kayıtlarını 5-7 Eylül tarihleri arasında online olarak yapabilecekler. Boş kalan kontenjanlara yerleştirme ise 8-14 Eylül tarihleri arasında yapılacak.