NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürü Enver Tutel, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, NEVÜ Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Doç. Dr. Ramazan Şimşek, NEVÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Özdemir Cingi, NEVÜ Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Tahiroğlu, Nevşehir İl Göç İdaresi Uzmanı Ebru Albayrak, İkamet Birim Sorumlusu Muhammed Raşit Korkmaz ve NEVÜ’de eğitim gören uluslararası öğrenciler katıldı.

Toplantının açılında konuşan ve Türkiye’nin eğitim alanında dünyanın her yerinden öğrenci kabul eden cazip bir eğitim merkezi haline geldiğine vurgu yapan Rektör Aktekin “Üniversitemiz 53 farklı ülkeden 700’e yakın uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Şimdiye kadar 215 uluslararası öğrencimizi mezun ettik. 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nda ise 55 uluslararası öğrencimiz üniversitemizi tercih etti. Temel hedeflerimizden biri sizleri buradan iyi bir eğitimle mezun etmek. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisas üniversitesi ilan edilen Üniversitemizin güçlü bir akademik kadrosu ve gelişmiş fiziki imkanları bulunuyor. Üniversiteler farklı insanların ve kültürlerin bir araya geldiği yerler, dolayısıyla size tavsiyem eğitim süreniz boyunca sadece kendi ülkenizden insanlarla değil, burada bulunan diğer insanlarla da iletişim kurun, onları tanıyın. Kapadokya gibi çok kültürlü bir coğrafyadasınız ve eğitim gördüğünüz kurum kültürel miras turizmi alanında ihtisaslaşan bir üniversite. Üniversitemizin sağlamış olduğu bu imkanlardan olabildiğince faydalanın. Kapadokya Bölgesi’nin tarihi ve kültürel mekânlarını ziyaret etmeden ülkenize geri dönmeyin. NEVÜ olarak bizler, siz değerli öğrencilerimizin eğitim hayatını en verimli şekilde tamamlayabilmesi için her zaman yanınızdayız” diye konuştu.

Müdür Tutel ise, uluslararası öğrencilerin sosyal uyumunu desteklemek, hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirme yapmak amacıyla böyle bir program hazırladıklarını belirterek, “Bugün 191 ülkeden 5 milyona yakın göçmen statüsündeki insanı topraklarında barındıran bir devlet olarak, böyle buluşma günlerinin önemini çok iyi biliyoruz. Temel hedefimiz, ülkemize gelen uluslararası uyruklu bireylerin ülkenin tüm alanlarındaki hak ve hizmetlere erişebilmek için üçüncü kişiler olmadan bilgi ve becerileri kazanması” dedi.

Konuşmalarında ardından Nevşehir İl Göç İdaresi uzmanlarının insan ticareti, mağdur tespit süreçleri, ikamet izin başvuruları ve e-ikamet konularında sunum yaptığı toplandı,  öğrencilerden gelen soruların yanıtlanması ile sona erdi.