Rektör Prof. Dr. Aktekin mesajında şu ifadelere yer verdi:  “Dünya tarihi, ‘başarılı’ veya ‘helak’ olan toplumların öyküleriyle doludur. Ortak ‘maddi-manevi’ değerlerini ve kavramlarını koruyan ve geliştirebilen toplumlar ise ‘başarılı toplum’ niteliğine haiz olurlar.

30 Ağustos,  Aziz Milletimizin ‘ortak değerlerimiz’ uğruna birlik ve beraberlik içinde elde ettiği destansı bir zaferin bayrama dönüşmesinin tarihsel adıdır.

Ortak değerlerimizi ve kavramlarımızı yerli yerinde ve isabetle değerlendiren Atalarımızın ‘Gazanız Mübarek Olsun’ sözü de;  gaza eyleyen askerlerimizin ‘Muzaffer Gaziler’ olarak vatan görevlerini başarıyla tamamlaması, 30 Ağustos Zaferi gibi tarih boyunca Milletimizin büyük zaferlerinin kazanılmasının en güçlü manevi destek kaynaklarından biri olmuştur. 

30 Ağustos aynı zamanda; Aziz Şehitlerimizin ve Kahraman Gazilerimizin canlarını ortaya koyarak mücadele ettiği yurt topraklarından emperyalist işgalci güçlerin son kalıntılarının da temizlendiği Milletimizin Büyük Zafer Günüdür.  

Tarihin seyrini değiştiren bu Büyük Zaferin ardından geçen süreçte elde ettiği toplumsal başarılarla bugün Türkiye Cumhuriyeti dünyanın saygın ülkeleri arasında yerini alarak; Dünya düzeninin ‘inşası ve geliştirilmesi’ sürecine etkin katkılar sunma konumundadır.

Bu düşüncelerle; 100. yıl dönümünde vatanımızda onurlu, hür ve bağımsız vatandaşlar olarak yaşamamız için canları pahasına mücadele eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve muzaffer gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyor, Büyük Türk Milletinin  '30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en iyi dileklerimle kutluyorum.”