Rektör Aktekin mesajında; “Bütün hayatını Türk Milletinin varlığına, istiklaline ve istikbaline adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  dünya çapında askeri ve siyasi bir deha ve büyük bir önder kabul edilmektedir.

Milletimizi esaret altına almak isteyen emperyalist ve bölgesel işbirlikçi düşmanlara karşı kazandığımız Kurtuluş Savaşında ortaya koyduğu askeri başarılarının yanı sıra büyük bir kültür insanı olan Gazi’nin milli kültürümüze yapısal ve kurumsal katkıları, tarihsel okumaları, analiz ve düşüncelerinin yanı sıra ortaya koyduğu uygulamalar; hem bugünü anlamamıza hem de gelecek tasavvurumuza ışık tutmaktadır. 

Milletimizin karakteri, irade ve değerlerini yansıtan ve kurucu önderi olduğu Cumhuriyetimiz; Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük mirastır. O’nu anma ve anlamanın en güzel yolu;   bu büyük mirasa sahip çıkmak, geliştirmek ve gelecek nesillerimize aynı bilinç ve kararlılıkla aktarmaktır.

Vefatının 84. yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Ruhu şad olsun.” ifadelerine yer verdi.