TÜBİTAK 2221-Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme Programı kapsamında NEVÜ’de bilimsel çalışma ve proje faaliyetleri yürüten Hollandalı akademisyen Profesör Willem H. Haemers kendilerine eşlik eden NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezer Sorgun, Doç. Dr. Hatice Topcu ve Dr. Hakan Küçük eşliğinde Rektör Aktekin’i makamında ziyaret etti.

Misafirperverliklerinden ve kendilerine sundukları imkanlardan dolayı Rektör Aktekin’e teşekkür eden Profesör Willem H. Haemers, Kapadokya’nın doğal ve kültürel zenginliği içerisinde eğitim veren NEVÜ’nün bölgeyle bütünleşen mimari yapısına hayran kaldığını ifade etti.

Profesör Willem H. Haemers’in  ziyaretlerinden ve üniversitede yürüttükleri çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Aktekin ise üniversiteler arasında uluslararası ikili iş birliklere her zaman önem vererek desteklediklerini söyledi.

Akademisyenlerin ve öğrencilerin farklı ülkelerde eğitim görmeleri, bilimsel çalışma ve projelerde yer almalarının önemine değinen Aktekin, bu tarz faaliyetlerin ayrıca kültürel etkileşim adına da önemli olduğunu ifade etti.

Rektör Aktekin ve Profesör Haemers daha sonra yapay zeka ve matematik üzerine bir süre sohbet etti.