Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, “YÖK ile TSE arasında, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında yükseköğretim kurumlarının yerleşkelerinde sağlıklı ve temiz ortamların geliştirilmesine yönelik tedbirleri içeren genel standartları belirlemek amacıyla bir iş birliği protokolü imzalandı. Bunu takiben üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü ilk olarak ‘Risk Analizi ve Değerlendirmesi’, ‘Acil Durum, Enfeksiyon Kontrol ve Önleme Eylem Planı’ hazırladılar. Ardından koordinatörlüğümüz, üniversitemizin genel ortak kullanım alanlarını Kovid-19 tedbirlerine uygun hale getirerek öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimiz ile birlikte tüm dış paydaşların sağlığının korunması için gerekli adımları attı. Böylece üniversitemiz Eylül 2021’de bir kalite göstergesi olan ‘Güvenli Kampüs Belgesi’ almaya hak kazandı.” diye konuştu.

“TSE BELGELERİ AVRUPA'DA VE DÜNYADA TANINMAKTA”

Şahin de Türkiye'nin rekabet gücünü artırmak, ulusal ve uluslararası düzeyde ticaretini kolaylaştırmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren TSE’nin aslında 500 yıl önce 1502 yılında Sultan II. Bayezid Han tarafından  “Kanunname-i İhtisab-ı Bursa’ adıyla çıkarılan ilk standartlar kanunu olduğunu söyledi. 

Şahin, Kanunname-i İhtisab-ı Bursa’ adıyla çıkarılan kanunun dünyanın en mükemmel ve en geniş belediye kanunu olmakla birlikte aynı zamanda dünyanın ilk tüketici haklarını koruyan kanun, ilk gıda maddeleri nizâmnâmesi, ilk standartlar kanunu ve ilk çevre nizâmnâmesi kanunu olarak tarihe geçtiğine vurgu yaptı.

TSE NEVÜ KAMPÜSLERİNİN SAĞLIKLI VE GÜVENLİ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA TESCİLLEDİ

YÖK ve TSE iş birliğinde hazırlanan ‘Küresel Salgın Bağlamında Yükseköğretim Kurumlarında Sağlıklı ve Temiz Ortamların Geliştirilmesi Kılavuzu’nda yer alan koşulları yerine getiren NEVÜ, yapılan incelemelerin ardından TSE tarafından verilen ‘Sağlıklı ve Güvenli Kampüs Belgesi’ni ikinci kez almaya hak kazandı.