Erasmus+ programı öğrenci hareketliliği projelerinin tanıtımı ve bu projelerden edinilen tecrübelerin aktarılması üzerine planlanan söyleşi akademik danışmanlığını Arş. Gör. Dr. Çağla Ramis’in yürüttüğü Matematik Kulübü ve Uluslararası İlişkiler Ofis yetkililerinin iş birliği ile gerçekleştirildi.

Erasmus+ KA131 Öğrenim ve Staj Hareketliliğinin genel tanıtımı, başvuru ve seçim ölçütleri, program ülkeleri ve verilen maddi destekler hakkında detaylı bilgiler Uluslararası İlişkiler Ofisi yetkililerinden Öğr. Gör. Şükrü Aydın tarafından anlatıldı. Aydın, programlar hakkında sıkça karşılaştıkları sorular ve program süreçlerinde öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar üzerine de çeşitli açıklamalarda bulundu.

Söyleşinin devamında Matematik Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Zarife Zararsız, lisans eğitimini aldığı İsveç Linnaeus University’de bir Erasmus öğrencisi olarak geçirdiği dönemdeki deneyimlerini aktardı ve konuyla ilgili önerilerini katılımcılarla paylaştı. Yurtdışı deneyiminin ve eğitim fırsatlarından yararlanmanın önemi üzerinde duran Zarasız, Erasmus+ programlarından yararlanmayı planlayan öğrenciler için hayatlarının nasıl farklılaşacağını ve onlara yeni ufaklar kazandıracağını anlattı.

Etkinlik, soru ve cevap bölümünün ardından Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ensar Çetin’in konuşmacılara teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

1-483-142-245-34-66-57-49-38-312-111-810-4