“Saat 10’da buluşalım ama 11’e kadar gelmezsem 12’ de git”

            Sohbetlerimize en çok ortaya atılan sorulardan biridir “sence seçim ne zaman?” ben de yukarıdaki örneği veriyorum ve devamında “Hazirandan sonra Kasımdan önce” diyorum. Yani o arada bir yerde ama bunun ne önemi var ki Hayır,  önemsiz olan seçim değil bunun muhabbeti. Önemli olan seçimi tartışmak değil seçimle birlikte kazananın ortaya koyacaklarıdır.  

     Daha seçim ortada yokken bile milli ve dini değerleri yozlaştırmaya başlarsak bunun devamında onarımı çok zor tahribatlar ortaya çıkar.

    Yaşı ellinin üzerinde olanlar iyi bilecektir. Bir zamanlar oy toplamak için eğer bizi seçmezseniz bu kış komünizm gelir diyenlerden tutun da şunlar seçilirse faşizmi getirir, bunlar seçilirse şeriatı hortlatır diyenlere kadar çok şey duyduk. Hepsi de korkuyu hakim kılarak oy devşirme taktileriydi.

   Onlarca yıl geçti taktikler de değişmedi yöntemler de.

   Üzerine basa basa söyledim söylüyorum söyleyeceğim. Politika devlet değil parti politikası olursa bir elli yıl daha böyle gidecektir. Hani hep –doğru ya da yanlış--başka ülkeleri örnek veriyoruz ya hadi yine verelim. Bu gün G20 ülkelerinin tamamına yakınının eğitim, sağlık ve askeri politikaları devlet politikasıdır kim gelirse gelsin değişmez. Sadece daha iyi olacağını düşündüğü detaylarla revize eder ya da geliştirir. Bu ülkelerde iktidara gelmenin tek yolu daha iyi bir hayat vaadi, sosyal politikalar ve en önemlisi de ekonomidir.  Önemli olan da budur.  

    Kimse kimsenin milliyetçiliğini, dindarlığını; ülkeye, bayrağa, vatana olan sevgisini ölçmek veya tartmak gafletine düşemez. Bu değerlerin siyasi polemik konusu olmasını da hazmedemiyorum. Bu değerlerin sevgisi parayla pulla, gösteriş yapmakla, sosyal medyada janjanlı sözcükler kullanmakla gösterilmez. Bu değerler yürektedir onu göstermenin yolu da yaptığınız işlerdir.

     Atatürk’ün “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” sözü bu vatan toprağında yaşayan herkes için temel düstur olursa yani önemli olanın Vatan, önemsiz olanın diğer şeyler olduğunun kalben anlaşıldığı gün her şeyin iyiye doğru gittiği günlerin başlangıcı olacaktır.