Eğitimin amacı hakkında açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Nevşehir’deki tüm hastanelerin, afetlere ilişkin önlem almalarını ve ilk 72 saat boyunca hastane dışından hiçbir yardım almaksızın kendi kendine yeterli olmalarını sağlamanın hedeflendiğini aktardı.

İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi koordinasyonunda kamu ve özel sektöre yönelik 3 gün süren eğitimler verildi.

Bu kapsamda Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Ek Bina Toplantı Salonu’nda kamu ve özel hastanelerde görevli personele yönelik düzenlenen uygulayıcı eğitimde; Türkiye Afet Yönetimi ve Sağlık Hizmetleri, Hastanelerde Afet Risklerinin Azaltılması, Afet ve Acil Durumlarda Müdahale Yönetimi, Olay Bildirimi ve Acil Müdahale Planı’nın Aktivasyonu, Tıbbi Kapasite ve Lojistik Malzemelerin Yönetimi, Psikososyal Destek Faaliyetleri, Afet ve Acil Durum Sonrası İyileştirme/Rehabilitasyon Çalışmaları gibi konular anlatılırken, bilgilendirmelerin ardından masa başı uygulamaları yapıldı.

28-30 Kasım tarihleri arasında üç gün süren uygulayıcı eğitime Nevşehir’deki kamu ve özel sağlık kuruluşlarından personel katılım sağlarken, eğitim sonunda katılımcılara katılım belgesi, eğitmenlere ise teşekkür belgesi takdim edildi.

Eğitimlere ilişkin bilgilendirme yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi koordinasyonunda düzenlenen Hastane Afet ve Acil Durum Planları’nın amacı hakkında bilgi verdi.

Ünlübay, Ülke genelindeki tüm hastanelerin afetlere ilişkin önlem almalarını, yurt içinde meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda sunulacak sağlık hizmetleri konusunda gerekli hazırlıkları önceden yapmalarını ve ilk 72 saat boyunca hastane dışından hiçbir yardım almaksızın kendi kendine yeterli olmalarını sağlamak hedefiyle söz konusu eğitimlerin düzenlendiğini vurguladı.