Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ürgüp Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erkal Yandı, hastanenin mevcut durumu ve yeni projeleriyle ilgili bilgiler verdi.

“HASTANEMİZDE CİDDİ BİR HEKİM SORUNUMUZ YOK”

Başhekim Dr. Erkal Yandı, "Hastanemizde göreve başlayalı üç yıl oldu. O dönem Pratisyen hekim sayımız yeterli değildi. Uzman doktor sayımızda azdı. Şu anda 12 uzman doktorumuz var. Anestezi uzmanı eksiğimiz giderildi. Yeni anesteziyoloji uzmanı doktor hanım göreve başladı. Sağlık il müdürümüz, milletvekillerimiz bu konuda da bizlere destek oluyor. Onlara da teşekkürlerimizi sunuyorum. Bunun dışında ciddi bir hekim sorunumuz yok." dedi.

“HAYIRSEVERLERİMİZ 3 YILDA 2.5 MİLYON TL'NİN ÜZERİNDE BAĞIŞTA BULUNDU”

Başhekim Yandı, "Ürgüp'ümüzün güzel bir özelliği var. Sağlık kuruluşlarımıza da ciddi madde - manevi katkı veren hayırseverlerimiz var. Birine güvendikleri zaman maddi - manevi katkılarını asla esirgemiyorlar. Hastanemiz 50 yataklı bir hastane olmasına rağmen tıbbi araç gereç bakımından oldukça iyi durumda. Bunların büyük bölümü hayırseverlerimizin katkılarıyla bağışlandı. Benim üç yıllık görev sürem içerisinde de 2.5 milyon TL'nin üzerinde hayırseverlerimizin katkısı oldu. Bunların büyük bir bölümü medikal araç gereçler. Tomografi cihazımızda geldi. Kuruldu ve çalışıyor. Bir ilçe hastanesine bakıldığında Türkiye'nin birçok ilinde bile böyle bir cihaz yok." diye konuştu.

“CİMER'DEN ŞİKAYET DEĞİL TEŞEKKÜR ALIYORUZ”

Yandı, "Bildiğiniz üzere pandemi süresince hastanelerimize randevu almadan hasta kabul edemiyorduk. MHRS üzerinden randevu yine alınıyor ancak bakanlığımız zorunluluğu kaldırdı. Şu anda randevu alanlarla almayanlar çakışıyor. Bundan dolayı bir rahatsızlık olabiliyor Polikliniklerde. Bir şekilde çözüyoruz. CİMER'den bu konuda şikâyet almıyoruz. Çok sayıda teşekkür de aldık." şeklinde konuştu.

“NEVŞEHİR'DE İLK VE TEK GETAT ÜNİTEMİZİ AÇTIK”

Yandı, şöyle devam etti; "GETAT dediğimiz polikliniğimizi açtık. Nevşehir'de ilk ve tek. Cihazlarını yine hayırseverlerimiz sayesinde aldık. Özelde birkaç tane var Nevşehir'de.

“ŞU ANKİ HEDEFİMİZ DİYALİZ MERKEZİMİZİ OLUŞTURMAK“

Ürgüp'teki camilerin ve kamusal alanların birçoğu hayırseverlerimiz tarafından yapıldı. Hastanemizde bir diyaliz ünitemiz var. 10+1 yatak kapasiteli. Yaz aylarında 40'a yakın hastamıza cevap vermek durumunda kalıyoruz. Sayın Valimiz ve Sağlık Müdürümüzün protokolüyle birlikte bu ünitemizi bir diyaliz merkezine dönüştüreceğiz. 25-30 yataklı bir merkez yapmayı planlıyoruz. Nevşehir'de ilki yapıldı, Ürgüp'te neden olmasın diyoruz. Bu konuda özellikle diyaliz hastası yakınları bulunanlar bu hizmetin değerini daha fazla bilirler."